Σπύρος Πάζιος

Ο Σπύρος Πάζιος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Ιουλίου 1958. Υπήρξε απόφοιτος του Β’ γυμνασίου αρρένων (Βίλα Αμαλία). Έκανε έξι χρόνια σπουδές κλασικής κιθάρας, πιάνου, αρμονίας,ιστορίας μουσικής και σολφέζ στο Εθνικό ωδείο Αθηνών. Επίσης, σπούδασε Ιστορία τέχνης στο UNIVERSITY OF MARYLAND στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο.

Ήταν από τα πρώτα μέλη των Μουσικών Ταξιαρχιών με τον Τζίμη Πανούση με τον οποίο συνεργάστηκε για πάνω από 25 χρόνια. Παίζει κιθάρα άλλα και διάφορα άλλα όργανα (πλήκτρα κυρίως).

Ως μουσικός, συμμετείχε και στο Βρετανικό συγκρότημα AD HOC WORKING GROUP στο Βέλγιο με δισκογραφία και συναυλίες σε όλη την Ευρώπη για 4 χρόνια (1979-1983) ενώ υπήρξε και αρχισυντάκτης στο περιοδικό ΜΟΥΣΙΚΗ για 3 χρόνια (1983-1986).

Έχει εργαστεί ως συνθέτης και ενορχηστρωτής τραγουδιών γνωστών καλλιτεχνών όπως Ε.Δήμου, Αλέξια, Κ.Γαρμπή, Σ.Ρόκκος, Δ.Μπάσης κ.ά. και ως συνθέτης μουσικών θεμάτων για την τηλεόραση όπως ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ σε ΑLPHA και ΑΝΤ1, ΠΡΩΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ,SUPER STAR, ΜΙΛΑ, LIVE U και ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΙΝΑ στο STAR CHANNEL κ.ά.

Έχει υπάρξει συνεργάτης της εταιρείας παραγωγής ήχου, ραδιοφωνικών εκπομπών και διαφημιστικών BASEMENT PRODUCTIONS και υπεύθυνος play list ραδιοφωνικών σταθμών της επαρχίας από το 2004 έως και σήμερα. Επίσης, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο περιοδικό ΟΛΑ της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 2006-2008.

Από το 2016 παίζει κιθάρα στο μουσικό σχήμα ALV Band.

Συμμετέχει στους δίσκους

Συμμετέχει στις παραστάσεις

Συμμετέχει στις συναυλίες