ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Το internet είναι μια υπερεκτιμημένη τηλεφωνική παρτούζα. Να μπαίνετε με... προφυλάξεις.Η πρώτη έκδοση αυτής της ιστοσελίδας κατασκευάστηκε από το δημιουργό της Μάριο Μαγιολαδίτη με κύριο σκοπό να περάσει σε ηλεκτρονική μορφή το προσωπικό του αρχείο με πληροφορίες γύρω από τον Τζίμη Πανούση. Εκμεταλλευόμενος το χώρο που του διατίθετο σε server του Πανεπιστημίου Κρήτης, ως φοιτητή του τμήματος Μαθηματικών, προχώρησε στη δημοσιοποίησή του το 1998 με URL http://www.edu.uoc.gr/~ math2172/panousis. Η αρχική απλή καταγραφή της δισκογραφίας και βιβλιογραφίας του Τζίμη Πανούση αναπτύχθηκε σιγά-σιγά με άρθρα και συνεντεύξεις περιοδικών κι εφημερίδων. Η ιστοσελίδα αναπτύσσονταν με τους ίδιους ρυθμούς που διευρύνονταν οι γνώσεις του Μάριου γύρω από τις δραστηριότητες του καλλιτέχνη.

Στις αρχές του 2002 με τη συνδρομή του παλιού του συμμαθητή Γιώργου Αρβανιτάκη προχώρησαν σε μια αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της ιστοσελίδας. Ο Γιώργος που είχε στη διάθεσή του σαρωτή ανέλαβε την ψηφιοποίηση εξωφύλλων δίσκων και βιβλίων, φωτογραφιών, αφισών παραστάσεων και γενικώς της πλειονότητας των εικόνων του site. Η διαμονή του στην Αθήνα, λόγο της τότε φοίτησής του στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, χρησίμευσε στην εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του Τζίμη, κυρίως των παραστάσεων αλλά και των ραδιοφωνικών του εκπομπών μιας και το σήμα του ΣΚΑΪ 100,3 FM , από τον οποίο εξέπεμπε τα Ακραία Επικοινωνιακά Φαινόμενα από το 2002 ως το 2005, δεν έφτανε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου διέμενε ο Μάριος παρά μόνο διαδικτυακά. Πολλές Κυριακές πέρασαν μαζί στο Μοναστηράκι και κάθε λογής παλαιοπωλεία προκειμένου να ξεθάψουν άρθρα παλαιών περιοδικών που εντόπιζε και αρχειοθετούσε ο Μάριος.

Η επόμενη μεγάλη ανανέωση της ιστοσελίδας ήρθε το 2004 με αρκετές προσθήκες σε όλες τις κατηγορίες και νέο σχεδιασμό. Πλέον η συνδρομή πολλών χρηστών του διαδικτύου σε υλικό για τη σελίδα ήταν σημαντική και το περιεχόμενό της έγινε πιο πλήρες.

Το 2007 ο server του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν μπορούσε πλέον να φιλοξενεί την ιστοσελίδα δεδομένου ότι ο Μάριος είχε από χρόνια αποφοιτήσει. Η λύση ήρθε από τον Ηλία Πολυχρονόπουλο που χωρίς επιβάρυνση παρείχε στην ιστοσελίδα μας χώρο σε server αλλά και domain name, το tzimakos.gr.

Τον Οκτώβρη του 2014 η ιστοσελίδα μεταφέρθηκε σε νέο server αλλά και domain name, το tzimakospanousis.gr.

To Φλεβάρη του 2015 ο Τζίμης Πανούσης απέκτησε το domain name tzimakos.gr.

Toν Ιούλιο του 2018 η Αθηνά Αϊδίνη απέκτησε το domain name tzimakospanousis.gr.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνεισέφεραν με οποιοδήποτε τρόπο στην πληρότητα αυτού του site. Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στους παρακάτω:

  • Αλέξανδρο Ταξείδη, μέλος της «δημοσιογραφικής» ομάδας από το 2005 και αντιπρόσωπο στη Θεσσαλονίκη που καλύπτει τις δραστηριότητες του Τζίμη στη συμπρωτεύουσα.
  • Γιάννο Σπύρου, για τη συμπαράστασή του και τη συνεισφορά του στην πληρότητα του ραδιοφωνικού αρχείου των εκπομπών Ακραία Επικοινωνιακά Φαινόμενα καθώς και για την περιστασιακή δημοσιογραφική του δραστηριότητα εκ μέρους της ιστοσελίδας.
  • Γιάννη Φραγκόπουλο, για τη συναδελφικότητά του και τη συνεισφορά του σε υλικό για τις παραστάσεις The War και Freedom or Death.
  • Δέσποινα Πρωτόπαππα, για την παραχώρηση του προσωπικού της αρχείου με υλικό από παραστάσεις και άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
  • Μεσσήνιο, για την δημιουργία και παραχώρηση στην ιστοσελίδα μας της σειράς κόμιξ Σκάσε & Σκάβε.

Επίσης ευχαριστούμε τους:
Κωνσταντίνο Αμύγδαλο, Μιχάλη Πατερομιχελάκη, Σωτήρη Τσαγρή, Άγγελο Βλάχο, Αλβίνο Βασιλειάδη, Γ. Α. Μηλιαρέση, Αντρέα Τέντα, Ιωάννη "Justmc" Κουτράκο, Θεόδωρο Καπουρνιώτη, Σπύρο Καταγή, Μάκη Πετράτο, Σταμάτη Φεργάδη, Κώστα Κρητικό, Athens Voice, Π. Ε. Δημητριάδη, Παντελή Σαμιώτη, Κώστα Καρδερίνη, Γιάννη (Zeppelos), Νίκο Μουτσίκα, Νίκο Μπαρδάκη, CITY210, Γιώργο Καλίτσα, Αλέξανδρο Σύρο, συγκρότημα Ένζυμο, fatsimare.gr, Μίλτο Τσεκούρα, Γιάννη (Tzimakos από Κύπρο), Αγγελο Γιαννέλο.

ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους των πληροφοριών αρκεί να αναφέρεται η πηγή. Τα καλλιτεχνικά έργα που παρουσιάζονται (όπως τραγούδια, ποιήματα, κείμενα, αφίσες κ.λπ.) καθώς και τα μουσικά κομμάτια mp3 αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Τζίμη Πανούση και των νόμιμων κληρονόμων του, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, και διατίθενται μετά από παραχώρηση. Τα δικαιώματα των άρθρων ανήκουν αποκλειστικά στο έντυπο που τα εξέδωσε, εκτός αν αναγράφεται διαφορετικά. Τα περισσότερα από τα άρθρα αναδημοσιεύονται μετά από παραχώρηση του αντίστοιχου εκδότη. Οι επαγγελματικές φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του έντυπου που τις εξέδωσε. Οι ερασιτεχνικές φωτογραφίες αποτελούν παραχώρηση στο tzimakospanousis.gr και επιτρέπεται την αναδημοσίευσή τους αρκεί να αναφέρεται η πηγή.
Το tzimakospanousis.gr δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται άμεσα, ωστόσο εγγυάται ότι θα καταβάλεται κάθε προσπάθεια, στα μέτρα του ανθρώπινου δυνατού, για τη διόρθωσή τους. Επίσης το tzimakospanousis.gr εγγυάται ότι το ίδιο δεν περιέχει "ιούς". Δεν εγγυάται το ίδιο για σελίδες στις οποίες παραπέμπει μέσω εξωτερικών συνδέσμων.