ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ...

Απόσπασμα από το διάγγελμα του οπλαρχηγού Πανούση που σήκωσε το λάβαρο της Επανάστασης του 1991 στο Camping «Paradise» στη Μύκονο.

Εν Χριστώ αδελφοί, αδούλωτοι Έλληνες πατριώτες. Εγώ, ο καπετάν Τζιμάρας, επικεφαλής των Ομάδων Υψηλού Κινδύνου για τον Κατακτητή, υψώνω σήμερα, 25 Μαρτίου του 1991, το λάβαρο της Επανάστασης και δίνω όρκο τιμής στα κόκαλα των προγόνων μου για μια καινούργια εθνική παλιγγενεσία. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει πλέον τον ξεσηκωμό του ελληνισμού. Το ποτήρι ξεχείλισε. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Από τις σκηνές της Καλαμάτας μέχρι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Αλεξανδρούπολης φτάνουν καθημερινά τα χαρμόσυνα μηνύματα της εξέγερσης. Σήμερα κηρύττουμε την απελευθέρωση της Μυκόνου, αύριο της Τήνου και, με την βοήθεια της Παναγίας και των Ευρωπέων συμμάχων μας, γρήγορα θα απελευθερώσουμε και την υπόλοιπη χώρα.

Έλληνες και Ελληνίδες. Μην ακούτε την ύπουλη προπαγάνδα του κατακτητή και των εγκάθετων δοσίλογων. Κλείστε τα μάτια και τ' αυτιά σας στις ανακοινώσεις των Οθωμανών από τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όλοι οι αληθινοί Έλληνες πατριώτες γνωρίζουν ότι δεν είμαστε μια χούφτα τρομοκράτες, ένας συρφετός ομοφυλοφίλων πρεζονιών, όπως ισχυρίζεται η κρατική τηλεόραση. Οι σκηνές με τις παρτούζες και τη σύριγγα καρφωμένη στο αριστερό μου μπράτσο, που προβλήθηκαν στις ειδήσεις των 9, είναι ένα άθλιο φωτομοντάζ, ένα ύπουλο κατασκεύασμα του Υπουργού Προπαγάνδας Σουλεϊμάν. Την αλήθεια για τον υπέρ πάντων αγώνα μας θα την ακούτε από τον «Δούρειο Ήχο» κάθε Σάββατο 8 με 9 στους 92,4 FM Stereo και την «Deutsche Welle».

Αδούλωτοι πατριώτες. Περάσανε σχεδόν τρία χρόνια από τον μαύρο Σεπτέμβρη του 1988, όταν μας έπιασε στον ύπνο η δήθεν ειρηνική επίσκεψη του Οθωμανού πρωθυπουργού Οβάλ. Τρία χρόνια ντροπής και διασυρμών. Τρία χρόνια μαρτυρικά και ατελείωτα. Περισσότερα και από τα 400 χρόνια του πρώτου οθωμανικού ζυγού. Ό,τι δεν είχαν καταφέρει επί τέσσερις αιώνες οι άπιστοι, το πέτυχαν σ’ αυτά τα τρία χρόνια με τη βοήθεια των κομπιούτερ και της αμερικάνικης και σοβιετικής τεχνολογίας.

Τα Ελληνόπουλα που δουλεύουν στα πυρηνικά εργοστάσια της Ανατολίας κι αυτά που στρατεύτηκαν στις Οθωμανικές Μονάδες Καταστολής (Ο. ΜΟ. Κ.) εξισλαμίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Ποιος θα φανταζόντανε ποτέ ότι εκείνη η περιβόητη απεργία των Ελλήνων δασκάλων και καθηγητών στις εξετάσεις του Μάη του '88 θα είχε τέτοια οδυνηρή διάρκεια; Ας όψονται οι άμοιροι κυβερνώντες, που πρόσφεραν κλάδο ελαίας στον ύπουλο κατακτητή.

Ήρθε ο καιρός πατριώτες, να ξεχάσουμε το φιάσκο του ελληνισμού. Να ξεπλύνουμε την ντροπή του «Αττίλα 3». Να σβήσουμε από τη μνήμη μας τις εικόνες της ελληνικής τηλεόρασης από την ιστορική επίσκεψη Οβάλ. Να πάρουμε εκδίκηση για την άνανδρη δολοφονία του Έλληνα πρωθυπουργού, που δέχτηκε τα πυρά του Οβάλ πριν προλάβει να του προσφέρει την ανθοδέσμη στο χώρο υποδοχής του αεροδρομίου. Δυστυχώς το πάθημα της Κύπρου δεν μας έγινε μάθημα και το πληρώσαμε ακριβά.

Πόσα χρόνια, άραγε θα χρειαστούν για να επουλώσει τις πληγές του ο ελληνισμός; Πόσα χρόνια θα ψάχνουμε τους Ελλαδίτες αγνοούμενους;... Αμείλικτα ερωτηματικά που φουντώνουν ακόμα περισσότερο τον διακαή πόθο μας για απελευθέρωση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Να είσαι σίγουρος, πατριώτη, ότι στον υπέρ βωμών και εστιών αγώνα μας δεν είμαστε μόνοι. Και δεν εννοώ τους πρώην υπουργούς και ηθοποιούς που παραθερίζουν στη Σουηδία και τον Καναδά περιμένοντας να σφετεριστούν τις θυσίες του λαού, αλλά τους φιλέλληνες Ευρωπαίους' σαν κι αυτούς που μας βοήθησαν με αυτοθυσία στην απελευθέρωση της Μυκόνου, αφού παραπλάνησαν τις δυνάμεις κατοχής με το δήθεν συνέδριο γυμνιστών.

Είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω, πατριώτες, τους ρεφορμιστές δήθεν επαναστάτες των βορείων προαστίων των Αθηνών, τους γενίτσαρους σοσιαλιστές, που διαδίδουν τα περί βοήθειας στον αγώνα μας από τη Μαργαρίτα τη Μεγάλη της Αγγλίας. Είναι ανθέλληνες και ψεύτες. Αδίστακτοι καιροσκόποι, που προετοιμάζουν την επάνοδο του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ, αφού κατάλαβαν ότι τίποτα πια δεν μπορεί να σταματήσει την απελευθέρωση από τα δεσμά της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αυτή τη φορά η Λαϊκή Επανάσταση πρέπει να περιφρουρηθεί με τα δόντια. Το αίμα των χιλιάδων ανώνυμων αγωνιστών δεν πρέπει να πάει χαμένο. Ο μαρτυρικός θάνατος των αδούλωτων πατριωτών ζητάει εκδίκηση.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη σφαγή των νεαρών φιλάθλων της Α.Ε.Κ. στον αγώνα με τη Φενέρ-Μπαχτσέ, πέρσι στην Άγκυρα; Ποιος μπορεί να πιστέψει τους ισχυρισμούς του Οβάλ, ότι τους ξεκοίλιασαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν με αναρχικά συνθήματα για το ανύπαρκτο πέναλντι του Καραγκιοζόπουλου; Ποιος μπορεί να συγχωρέσει τους συνεργάτες των Οθωμανών, τον Κωτσόπουλο, τον Κουφόγιωργα, τον Ζεστογιάννη, που παρέμειναν, δήθεν για το καλό του λαού, στην Κυβέρνηση Κατοχής;

Τα βάσανά μας, πατριώτες, από την ατέλειωτη τρίχρονη δουλεία φτάνουν στο τέλος τους. Το λάβαρο της Επανάστασης, που σηκώθηκε σήμερα στη Μύκονο, σύντομα θα σκεπάσει όλη την Ελλάδα. Ο όρκος μας στους συντρόφους Αγιορείτες μοναχούς, για ελευθερία ή θάνατο, μας δίνει θεόσταλτη δύναμη για την τελική νίκη.

Να είσαι σίγουρος, πατριώτη, ότι το τζαμί που φτιάξανε οι άπιστοι με τις πέτρες του Παρθενώνα θα είναι σε λίγο ένας κακός εφιάλτης, όταν υψωθεί πάλι η γαλανόλευκη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Εν Μυκόνω, τη 25η Μαρτίου 1991
Ο οπλαρχηγός Τζιμάρας
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!

25.5.1988