Γιάννης Γιοκαρίνης

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης γεννήθηκε το 1955. Παίζει πλήκτρα. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων «Σκορπιός», «2002 GR», «Αγάπανθος», «Ηρακλής» και «Λερναία Ύδρα». Το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ κυκλοφορεί το 1984 από τη Λύρα με τίτλο «Φόρα παρτίδα».


Μια συνέντεξη στην ΕΡΤ (Τετάρτη 17.03.2021) στον Νίκο Πορτοκάλογλου

- Ν.Π.: Η πρώτη φάση που σε θυμάμαι είναι στην Πλάκα αρχές δεκαετίας 80 όπου εμείς με τους Φατμέ παίζαμε στη Σοφίτα και εσύ έπαιζες με τις Μουσικές Ταξιαρχίες του Τζίμη Πανούση στο Skylab και εμείς επειδή τελειώνουμε πιο νωρίς μετά καθόμασταν παρέα. Tι κρατάς από αυτή την εποχή με το Τζίμη;
-Γ.Γ.: Τι να πω. Να μιλήσω τώρα για τον Τζίμη για την εποχή; Γιατί και ο Τζίμης άφησε εποχή και είναι σημαντικό πράγμα αυτό. Να πω για τον Τζίμη ότι ήταν ένα ταλέντο τεράστιο. Ένα πολύ καλό παλικάρι. Ένα πολύ καλό παιδί και αυτά που έγραψε έχουν μείνει στην ιστορία.


Μια μαρτυρία

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης τον συνάντησε τελευταία φορά στο, θρυλικό πια, Κύτταρο μια εβδομάδα πριν πάθει το πρόσφατο έμφραγμα, τον Δεκέμβριο του 2017. «Πριν βγει στη σκηνή, με ακουμπά στον ώμο και μού λέει "πάμε να τους τα χώσουμε, ρε Γιάννο"». Εκείνο το βράδυ ο Πανούσης τα έχωσε πολύ σε ΚΝΕ, νεοέλληνες, κωλοσύστημα -τα αγαπημένα τον θέματα-, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και το αγαπημένο του νούμερο: να ψάξει τις τσάντες των γυναικών που κάθονταν στα πρώτα τραπέζια και να δείξει από σκηνής τα αντικείμενα που είχαν μέσα αυτές. «Οι παλιοί το χουμε μάθει πια. Δεν κάθεσαι ποτέ πρώτο τραπέζι σε lίνe του Τζιμάκου» συμπληρώνει γελώντας, ο Γιάννης Γιοκαρίνης. (Downtown τ. 113, 18 Ιανουαρίου 2018)

Συμμετέχει στις παραστάσεις