Ev Art 09/4/2015

Τζίμης Πανούσης & Μουσικές Ταξιαρχίες @ Κύτταρο

30 χρόνια μετά τις παραστάσεις Hardcore και Computer Show, ο Τζίμης Πανούσης συναντιέται ξανά με τις Μουσικές Ταξιαρχίες στον «τόπο του εγκλήματος», στο Κύτταρο, για 4 βραδιές στις οποίες η τέχνη προκαλεί, ξεγυμνώνεται από ταμπού και γεννάει μία σκέψη πλήρως ελεύθερη να επικρίνει τα κακώς κείμενα. Όλα αυτά μέσω σατιρικών κατά βάση στίχων χωρίς κωλύματα και όρια...

Μία τέτοια βραδιά ήταν και αυτή στις 3 Απριλίου, η πρώτη των εμφανίσεων του Τζίμη και των Μουσικών Ταξιαρχιών. Κι ήταν όλοι εκεί, καθένας με τον τρόπο του, σε αυτό το μουσικό ταξίδι από «disco tsoutsouni» μέχρι και το «obi obi bi»...

Ο Τζίμης Πανούσης, ο Γιάννης Δρόλαπας, ο Σπύρος Πάζιος, ο Δημήτρης Δασκαλοθανάσης, ο Βασίλης Γκίνος, ο Στέλιος Φράγκος, ο Βασίλης Κοκώνης, ο Γιώργος Κωστόπουλος, ο Αλέκος Αράπης και ο Κώστας Περόγλου (από τους πιο "νέους" που συμμετείχε στο δίσκο "Δείγμα Δωρεάν" και τον είδαμε στα τύμπανα στα τραγούδια "δεύτερη προβολή", "μια ασπρόμαυρη μικρή φωτογραφία και "γιαγιά πατίνι") δήλωσαν παρόντες και ξεσήκωσαν τον κόσμο που κατέκλυσε το Κύτταρο. Όσο για τους "απόντες" του σχήματος, όπως ο Βαγγέλης Βέκιος και ο Κώστας Πολίτης, τους αφιερώθηκαν δικαίως αυτά τα τέσσερα live.

Με το πρόγραμμα να είναι αμιγώς μουσικό, ο Τζίμης Πανούσης ξέφυγε από το ρόλο του stand-up comedian, πέρα από κάποιες ατάκες αναγκαίες και χαρακτηριστικές του ιδίου με τις οποίες προλόγισε μερικά από τα τραγούδια. Με το κοινό να δείχνει ότι χαίρεται αυτό το «πισωγύρισμα» και να δηλώνει fan σε κάθε ευκαιρία, είτε τραγουδώντας όλα τα τραγούδια ακόμα και από τους πρώτους δίσκους του συγκροτήματος είτε ζώντας με ένταση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό αυτό το live, η βραδιά κατέληξε να είναι μία γιορτή για τους μικρούς και μεγάλους «πιστούς» του Τζιμάκου και της εποχής των Μουσικών Ταξιαρχιών.

Ο οικοδεσπότης της σκηνής, Τζίμης Πανούσης, καλούσε και "ξεπροβόδιζε" ανάλογα με τη ροή του προγράμματος τους κιθαρίστες, μπασίστες και ντράμερ που πέρασαν από τις Μουσικές Ταξιαρχίες μένοντας για τα τραγούδια της πιο πρόσφατης δισκογραφίας του με το μουσικό σχήμα που συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια. Όλοι φουλ στην ενέργεια και τη διάθεση στη σκηνή, με το ταλέντο και τις μαεστρίες τους, οδήγησαν όσους βρέθηκαν στην αρένα του Κυττάρου σε μία ανάλογη διάθεση.

Με ιστορικές φωτογραφίες και βίντεο του συγκροτήματος, τρισδιάστατα εφέ και τρισδιάστατες εικόνες να περνούν από το video wall και να συνοδεύουν το εκάστοτε κομμάτι, το θέαμα οπτικοακουστικά ήταν πλήρες και εξαιρετικό. Φυσικά από το οπτικό κομμάτι, δεν έλειψαν οι χορευτικές φιγούρες του Πανούση τις οποίες συνόδευσαν με εξαιρετικό συντονισμό οι μουσικοί.

Disco Tsoutsouni, Μουσικές Ταξιαρχίες, Πάρε Το Χαπάκι Σου, Εκλογές, Ο Τεκές, Φάτε Μάτια Ψάρια, Ερωτικό, Γιαγιά Πατίνι (Motorcycle Granny), Κάγκελα Παντού ήταν μερικά από τα τραγούδια που ακούσαμε κατά τη διάρκεια της βραδιάς για να έρθουν αργότερα τα Αχ, Ευρώπη, Είμαι Γυφτάκι και Obi Obi Bi και να κλείσουν αυτή την ιστορική συναυλία η Σουζάνα και ο Νεοέλληνας με τον Πανούση και όλες τις Μουσικές Ταξιαρχίες επί σκηνής. Μια συναυλία που δύσκολα χαρακτηρίζεται. Αν την πω υπέροχη, μοναδική, ξεχωριστή –ξέρω κι εγώ- μου ακούγεται λίγο. Ήταν μια βραδιά που πρέπει να βιώσει ο καθένας και να πάρει αυτό το κάτι που πήραμε όσοι βρεθήκαμε ήδη στο Κύτταρο και είμαστε ακόμα υπό την επήρεια της!

Διαβάστε περισσότερα...