Εφημερίδα Espresso, 14/01/2008

Μπλεξίματα για Πανούση εξαιτίας μιας... φάρσας!

Μια φάρσα που είχε κάνει στη σκηνή πριν από εφτά χρόνια κυνηγάει ακόμα τον Τζίμη Πανούση.

Καλείται να πληρώσει μερικές χιλιάδες ευρώ για μια τηλεφωνική φάρσα που είχε κάνει παλιότερα σ' έναν ηλικιωμένο άντρα!

Ο λόγος για τον εκκεντρικό (και πάντα πληθωρικό) Τζίμη Πανούση, που λίγο πριν από την πρεμιέρα των εμφανίσεών του στο «Luna Dark» περιμένει τη δικαστική εξέλιξη μιας αγωγής που εκκρεμεί εις βάρος του για ένα περιστατικό που συνέβη πριν από εφτά χρόνια στο νυχτερινό κέντρο της Πάτρας όπου εμφανιζόταν εκείνη την περίοδο.

Στην εν λόγω αγωγή (που συζητήθηκε πριν από μία εβδομάδα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών) ο ενάγων ζητεί από τον Τζίμη Πανούση 50.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη και άλλα 25.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη του κέντρου όπου εμφανιζόταν τότε ο γνωστός καλλιτέχνης, για τον ίδιο λόγο.

Ολα άρχισαν στις 28 Φεβρουαρίου 2001, στην αχαϊκή πρωτεύουσα στο κέντρο όπου εμφανιζόταν ο γνωστός καλλιτέχνης. Η ώρα ήταν περασμένη, περίπου 01.30, όταν ο Τζίμης, που βρισκόταν στην πίστα, πήρε μια συσκευή σταθερού τηλεφώνου κι ένα χαρτάκι μ' έναν αριθμό που του είχε δώσει κάποιος θαμώνας, για να μιλήσει -όπως του είπε- με τα παιδιά που έμεναν στο σπίτι όπου αντιστοιχούσε ο τηλεφωνικός αριθμός.

Στο τηλέφωνο όμως, αντί για τα... παιδιά, απάντησε ένας... ηλικιωμένος άντρας και, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη δικογραφία, ο Πανούσης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους του παρουσιάστηκε σαν «Κούρδος», ζητώντας να μιλήσει με τη γυναίκα του, ενώ του ανέφερε και κάποια πράγματα γύρω από την πολιτική.

Μετά το τέλος της φάρσας ο ηλικιωμένος (οποίος σημειωτέον είναι συνταξιούχος αστυνομικός) δεν έκλεισε το τηλέφωνο, αλλά συνέχισε να ακούει το show. Την επόμενη μέρα κάνοντας μια μικρή έρευνα ανακάλυψε πως το περιστατικό συνέβη σε γνωστό νυχτερινό κέντρο και πως ο ίδιος μιλούσε με τον Τζίμη Πανούση! Αμέσως απευθύνθηκε σε δικηγόρο και τρεις μήνες αργότερα υπέβαλε μήνυση για απειλή και διατάραξη οικογενειακής γαλήνης.

Μερικά χρόνια αργότερα το Πρωτοδικείο Πατρών δικαίωσε τον μηνυτή καταδικάζοντας τόσο τον Τζίμη Πανούση όσο και τον ιδιοκτήτη του κέντρου (εκείνο το διάστημα η επιχείρηση ήταν στο όνομα της γυναίκας του) σε φυλάκιση πέντε μηνών.

Το 2006 όμως ο μηνυτής επανήλθε και υπέβαλε και αγωγή, ζητώντας συνολικά 75.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη από τη φάρσα καθώς, όπως υποστήριξε, ταράχτηκε πολύ από το τηλεφώνημα, ενώ πρόσθεσε ότι η οικογένειά του ήταν ήδη αναστατωμένη εκείνη την ημέρα γιατί περίμενε από στιγμή σε στιγμή να αποβιώσει ένας δικός τους άνθρωπος.

Κατά τα άλλα, να σημειώσουμε εδώ ότι η συζήτηση της αγωγής έγινε πριν από μία εβδομάδα και η τελική απόφαση αναμένεται να βγει σε λίγους μήνες.

Σε ό,τι αφορά το ποινικό μέρος, καλλιτέχνης και επιχειρηματίας είχαν ασκήσει έφεση, η οποία όμως ουδέποτε συζητήθηκε καθώς η υπόθεση μπήκε στο αρχείο λόγω παρέλευσης της προθεσμίας.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ - ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ