Vasileros Bromas επί σκηνής
Άλλος θα τον χαρακτήριζε Χατζηπαναγή πεταμένο στις πίστες της νεοελληνικής διασκέδασης. Ας επιφυλαχτούμε. Λάκκος λεόντων η καλλιτεχνία: Θα επιβιώσει ο μονομάχος μάρτυρας; Ποιος περίμενε ότι ο νεαρός τσιλιαδόρος αριστεριστών αφισοκολλητών των Βορείων Προαστίων θα όρθωνε μια μέρα το ανάστημά του, θα 'βγάζε γλώσσα; Γλώσσα αυθάδικη που σμπαραλιάζει, στόμα που φιλάει και δαγκώνει ταυτόχρονα. Ερωτικός και αποκρουστικός. Τον απορρίπτεις ή τον δέχεσαι. Αλλά, πάντα πληρώνεις.
Ο Τζίμης Πανούσης στην παρθενική του εμφάνιση στο κυπριακό κοινό, μιας κι είναι η πρώτη φορά που πατάει το πόδι του στην Κύπρο, θα παρουσιάσει το υπαρξιακό μιούζικαλ VASILEROS BROMAS στη Λευκωσία στο θέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς σήμερα και αύριο το βράδυ.
Στις παραστάσεις που θα δούμε σήμερα και αύριο, ο Πανούσης βάζει και πάλι στο στόχαστρό του τους αρχιερείς και τη θρησκεία, τους πολιτικούς, την κληρονομική δημοκρατία και τους "σκιτσόπληκτους" μουσουλμάνους.
Με την πεποίθηση ότι το πρόβλημα με τις
κουμπαριές λύνεται μόνο με κουμπουριές, ο όρθιος κωμικός, εκτός των άλλων, θα
βάλει στην πίστα και τα παρακάτω ερωτήματα...
1. Μπορεί το χιούμορ να αναχαιτίσει την πανδημία της νόσου των φτηνών;
2. Ο Ψωμιάδης ως σύνθετη σχιζοειδής προσωπικότητα (Ψωμιάδης), γιατί στριμώχνει
το θάνατο μεταξύ άρτου και θεαμάτων;
3. Πιστεύω εις ένα αβγό ή κότα παντοκράτορα ποιητή ουρανού και γης ορατών τε
πάντων και αοράτων;
4. Ζούμε στην πιο ξεφτιλισμένη χώρα του κόσμου ή μου φαίνεται;
5. Οι νεκρές στύσεις του επάρατου Χριστιανισμού ανέχονται τη σάτιρα ή μόνον
αστειάκια για το Μωάμεθ;
6. Η βία αγίων και το τηλεκατευθυνόμενο οπαδιλίκι είναι οι βασικοί σπόνσορες του
Αρμαγεδώνα;
Τα κείμενα, οι στίχοι, η μουσική, τα βίντεο και η
σκηνοθεσία είναι του Τζίμη Πανούση. Στα πλήκτρα και στον προγραμματισμό τους
είναι ο Ορέστης Πλακίδης, στην κιθάρα ο Στέλιος Φράγκος, στα τύμπανα ο Κώστας
Περόγλου, στο μπάσο ο Σάκης Κατσάτσος, στην ηχοληψία ο Ανδρέας Μητρόπουλος και
στους φωτισμούς ο Ντίνος Πιτυχούτης.
Κωδικός άρθρου: 661458
ΠΟΛΙΤΗΣ - 05/10/2006, Σελίδα: 59