Music Corner banner

Τζίμης Πανούσης

Τον είδαμε στις νέες του εμφανίσεις στην Αθήνα...

8/3/05

Επιμέλεια παρουσίασης: Αρετή Σταυροπούλου

Τζίμης Πανούσης (φώτο:Music Corner)Ο Τζίμης Πανούσης επέστρεψε στη νυχτερινή Αθήνα παρουσιάζοντας το ελληνικό τσίρκο ...«ola skata» τη Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου 2005 σ' ένα νέο χώρο στην ιερά οδό, το "luna dark".

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου πήγα να παρακολουθήσω το πρόγραμμα. Το μαγαζί ήταν γεμάτο, κάτι το οποίο περίμενα λόγω της χρόνιας απουσίας του. Στα τραπέζια υπήρχαν ...ρολά χαρτιά υγείας, με κόκκινα τριαντάφυλλα!!!
Γύρω στις 23.30 έκανε την εμφάνιση του στην σκηνή, εμφανώς αδυνατισμένος, φορώντας ως συνήθως μαύρο κολάν και μαύρη μπλούζα με τυπωμένο τον τίτλο της παράστασης "ola skata". Τις ίδιες μπλούζες φορούσαν μουσικοί και σερβιτόροι.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δυο μέρη. Μερικά από τα τραγούδια της παράστασης είναι τα «κάγκελα παντού», «ανακωχή», «usa for marketing», «νεοέλληνας», «φάτε τους», «το παιδί του σωλήνα» και πολλά άλλα, μεταξύ τους και καινούργια τραγούδια. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα προβάλλονται σε μια οθόνη διαφημίσεις, επιμελημένες απ' τον ίδιο τον Πανούση, αναφερόμενες σε επίκαιρα και πολλά άλλα θέματα, κάνοντας ταυτόχρονα και τ' αναλογα «πιπεράτα» σχόλια!!! Φυσικά δεν έλειψε και η απαγγελία κάποιων ποιημάτων του όπως «υστερικός υλισμός», «φάτε μάτια ψάρια», «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς σκύλους», «ποίημα ποιημάτων».

Τζίμης Πανούσης (φώτο:Music Corner)Στην έναρξη του β' μέρους ο Τζίμης έκανε την εμφάνιση του (φωτο αριστερά) με ξανθιά περούκα, μαύρη κάπα διακοσμημένη με κόκκινα και άσπρα γαρύφαλλα, κρατώντας μια κιθάρα με το σχήμα του ...σφυροδρέπανου ενώ οι μουσικοί του φορούσαν ελληνικές σημαίες στα κεφάλια τους, προκαλώντας τα γέλια όλων!

Μερικά απ' τα γνωστά ονόματα που σατίρισε, είναι ο Γιώργος Νταλάρας, ο Αντώνης Ρέμος και ο Πύρρος Δήμας. Φυσικά δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα γεγονότα της εποχής όπως η πορεία των συνταξιούχων, τα σκάνδαλα των ιερωμένων αλλά και το euro 2004.

Το κοινό καθ' όλη την διάρκεια του προγράμματος ήταν ιδιαίτερα θέρμο και πολλές φορές συμμετείχε είτε απαντώντας στις ερωτήσεις του, στην καθιερωμένη του βόλτα στα τραπέζια, είτε στις φάρσες μέσω τηλεφώνου που έχουν γίνει θεσμός!

Λίγο πριν το τέλος του προγράμματος ακούσαμε το ποτ πουρί "ola skata" στο οποίο σατίριζε κάποιες απ' τις πιο γνωστές επιτυχίες της εποχής. Το πρόγραμμα έκλεισε μ' ένα «εκκεντρικό» χορευτικό του Πανούση και των μουσικών του.

Ο χώρος ήταν μεγάλος αλλά άβολος για τους όρθιους καθώς δεν ήταν αρκετός για να σταθούν τόσα άτομα. Διάφορα σημεία του χώρου είναι διακοσμημένα μ' έργα τέχνης "made by jimakos".
Τα κείμενα, οι στίχοι, η μουσική, η σκηνογραφία, τα video και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Τζίμη Πανούση. Οι μουσικοί της παράστασης είναι: πλήκτρα ο Ορέστης Πλακίδης, κιθάρα ο Στέλιος Φράγκος, τύμπανα ο Κώστας Πέρογλου και μπάσο ο Σακης Κατσάτσος.

Ο Τζίμης Πανούσης θα εμφανίζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 22.30 και Κυριακή στις 21.30 στο κέντρο θεαμάτων "luna dark" (ιερά οδός 30, 210.3460377) για λίγες παραστάσεις.
Μην τον χάσετε!!!

Τζίμης Πανούσης (φώτο:Music Corner) Τζίμης Πανούσης (φώτο:Music Corner) Τζίμης Πανούσης (φώτο:Music Corner)

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών...
*** Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή μηχανή Olympus, για λογαριασμό του Music Corner.