Εφημερίδα Traffic 5/3/2005

Εφημερίδα Traffic, Σάββατο 5/3/2005, Σελ. 27

Προκαλεί ξανά ο Πανούσης

Ο γνωστός καλλιτέχνης σοκάρει με το πρόγραμμα που παρουσιάζει σε ένα νέο χώρο που εγκαινίασε και βάφτισε «Luna Dark».

Οι τολμηρές αναφορές του σε επώνυμους, τα καυστικά σχόλιά του γι' αυτούς και οι αθυρόστομοι μονόλογοί του αποτελούν ξανά τα βασικά συστατικά του νέου σόου του Τζίμη Πανούση.

Ο Τζίμης στη Συρία

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΩΣΤΟΡΡΙΖΟΥ

Για άλλη μια φορά ο γνωστός καλλιτέχνης σοκάρει και προκαλεί το χώρο της showbiz με το πρόγραμμα που παρουσιάζει σε ένα νέο χώρο στην Ιερά Οδό που εγκαινίασε και βάφτισε ο ίδιος « Luna Dark ». Εκεί παρουσιάζει το ελληνικό τσίρκο « OLA SKATA » που όμως αναφέρει και το δελτίο Τύπου, «πρόκειται για μια ακόμα απεγνωσμένη προσπάθεια να σταθούμε απέναντι σε... καλλιτέχνες τύπου Σαν Ρέμο.

Τριάντα χρόνια σχεδόν βολοδέρνουμε μεταξύ του «Γαμάτε γιατί χανόμαστε» και του «Άντε γαμήσου εργατιά». Όνειρο ζωής να περιορίσουμε τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ στον Πανάθλιο Τάφο τους», ενώ το υστερόγραφο έρχεται να δώσει διευκρινίσεις αναφέροντας «Υ.Γ. Επειδή δεν προλάβαμε να διαφημιστούμε στη “φιλανθρωπία με το τσουνάμι”, δηλώνουμε ότι τα κέρδη θα τα μοιραστούν οι καλλιτέχνες με τον επιχειρηματία». Στο σόου αυτό λοιπόν ο συμπαγής Τζιμάκος μεταξύ άλλων κάνει καυστικά σχόλια για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τη «χούντα» της εκκλησίας, στη σχέση του Αντώνη Ρέμου με τον Πύρρο Δήμα και τη Ζέτα Μακρυπούλια αφήνοντας σεξουαλικά υπονοούμενα, χαρακτηρίζει τον Λευτέρη Παπαδόπουλο ως τον Λε-Πα του έντεχνου τραγουδιού, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί για ακόμη μια φορά στον Γιώργο Νταλάρα με τον οποίο είχε και δικαστική διαμάχη λέγοντας: «Είμαι συχωρεμένος από τον Γιώργο Νταλάρα». Κι αυτά μόνο είναι ένα μέρος του προγράμματος αφού ο δημοφιλής καλλιτέχνης δεν αφήνει κανέναν ασχολίαστο.

Τα σκληρά λόγια, μάλιστα, για πολλούς είναι αρκετά και πολλές φορές το κοινό αντιδρούσε. Τι κι αν σε αρκετά σημεία ο Τζίμης Πανούσης μπορούσε να αποφύγει τις βωμολοχίες δεν το έκανε, αφού με αυτό τον τρόπο ξέρει πως θα προκαλέσει τους θεατές, άλλωστε όλοι γνωρίζουν το ιδιαίτερο σόου του και το χιούμορ του που πολλές φορές μπορεί να φτάσει και την παρεξήγηση.