Η ΑΠΟΦΑΣΗ, 16-04-2004

Στον «Ευαγγελισμό» με ελαφρύ εγκεφαλικό ο Πανούσης

«Στριμωγμένος στη μεσοτοιχία» ο Τζίμης

16/04/04

Εσείς οι «ψαγμένοι μικροαστοί» δεν είναι βέβαιο ότι θα ακούσετε τον Τζίμη Πανούση από τη συχνότητα του «ΣΚΑΪ» το Σαββατοκύριακο.
Ο καλλιτέχνης υπέστη ένα ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και θα παραμείνει τουλάχιστον 48 ώρες στον «Ευαγγελισμό» γιατι είναι απαραίτητο να βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.
Ολα ξεκίνησαν την Τετάρτη το πρωί, όταν ο γνωστός περφόμερ, που βρισκόταν στην Aντίπαρο στο εξοχικό του στο οποίο πήγε να γιορτάσει με την οικογένειά του το Πάσχα, ένιωσε μία περίεργη αδιαθεσία.
Η σύζυγός του ανησύχησε τρομερά, νοίκιασε καραβάκι και τον πήγε άρον άρον στο Κέντρο Υγείας της Πάρου.
Ο γιατρός που τον εξέτασε διέγνωσε εγκεφαλικό επεισόδιο και συνέστησε στους οικείους του να τον μεταφέρουν επειγόντως σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας για περαιτέρω έλεγχο.
Χθες το απόγευμα, έφθασε στον Πειραιά με το HIGH SPEED, αλλά και τις ευχές ολων των κατοίκων της Αντίπαρου για ταχεία ανάρρωση.
Η γυναίκα του, που δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό του, εμφανώς αναστατωμένη, είπε στην «Α»:
«Είχε κάποια συμπτώματα εγκεφαλικού. Τώρα είναι εντελώς καλά. Μια χαρά».
Ενα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περίμενε στο λιμάνι του Πειραιά τον καλλιτέχνη, όπου διακομίσθηκε στον «Ευαγγελισμό» και συγκεκριμένα στα εξωτερικά ιατρεία για να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων.
«Η κλινική του εικόνα έδειξε ότι πράγματι πέρασε εγκεφαλικό επεισόδιο ευτυχώς ελαφράς μορφής. Αυτό μπορούμε να πούμε τούτη τη στιγμή. Αλλά όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ομως, αισθάνεται πολύ καλά. Παρ’ όλα αυτά θα γίνει εισαγωγή του στο νοσοκομείο, όπου θα παραμείνει για δύο τουλάχιστον ημέρες (σ.σ.: προφανώς το κρίσιμο 48ωρο όπως λέγεται) για καθαρά προληπτικούς λόγους», όπως μάθαμε από εκπρόσωπο του νοσοκομείου.
Ο ίδιος μίλησε αρκετή ώρα με τον Τζίμη Πανούση και του είπε:
«Ελπίζω να σε ακούσω στο ραδιόφωνο το Σαββατοκύριακο. Είμαι θαυμαστής σου, ξέρεις».
Ο Τζίμης δεν έδωσε σημασία. Δεν είχε καμία διάθεση για χιούμορ κι έδειχνε αρκετά φοβισμένος, αφού περίμενε με αγωνία τα αποτελέσματα των γενικών εξετάσεων, στις οποίες είχε υποβληθεί προ ολίγου.
Ηταν μία δύσκολη ώρα που όμως πέρασε.
Το κινητό του Τζίμη δεν σταμάτησε να χτυπά από τη στιγμή που η είδηση έφθασε στα Μέσα. Η κα. Πανούση απαντούσε ευγενικά σε όλες τις κλήσεις και προσπαθούσε να ανακτήσει την ψυχραιμία της.
Από το Γραφείο Τύπου του ΣΚΑΪ μάς πληροφόρησαν ότι σήμερα θα είναι σε θέση να πουν αν τελικά θα μεταδοθεί η εκπομπή «Δούρειος ήχος» του Τζίμη Πανούση το Σαββατοκύριακο, αφού άλλες φορές το πρόγραμμά της είναι κονσέρβα και άλλες ζωντανό.