Εφημερίδα Πελοπόννησος (τοπική), Παρασκευή 31 Μάιου 2002

«Χαράζει» για τον Τζιμάκο

Ο Πανούσης σε τρεις εκπληκτικές σατιρικές συναυλίες

«Καλοκαιρινό» απειλεί να κάνει το κέντρο «Χάραμα» από σήμερα έως και την Κυριακή ο πολυσυζητημένος Τζίμης Πανούσης! Βέβαια κανένας λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει για τον ιδιοκτήτη του χώρου Στέφανο Οικονόμου, αφού η μουσική σκηνή στην περιοχή Θεριανό, είναι ήδη.. θερινή! Ο εκκεντρικός και ιδιόμορφος καλλιτέχνης θα δώσει τρεις μουσικοθεατρικές παραστάσεις με έντονο το στοιχείο της σάτιρας, υποσχόμενος γέλιο και κέφι.

Το πρόγραμμά του έχει το γενικό τίτλο «Freedom or Death» και θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να θυμηθούν ανάμεσα στα άλλα μερικές από τις καλύτερες συνθετικές του στιγμές. Πάντως το σίγουρο είναι ότι οι τρεις βραδιές δεν προσφέρονται για συντηρητικούς θεατές...

Ο Τζίμης Πανούσης γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και αρχικά συνέδεσε το όνομά του με το συγκρότημα «Μουσικές Ταξιαρχίες».

Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με την κυκλοφορία μιας κασέτας που αποτελούσε ανεξάρτητη παραγωγή. Τιτλοφορείτο «Disco tsoutsouni» και γρήγορα βρήκε ανταπόκριση. Αλλά η μεγάλη δημοσιότητα έρχεται στις 19 Απριλίου του 1981, όταν συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας τους στην Καρδίτσα και όλα τα μέλη του συγκροτήματος καταδικάζονται σε φυλάκιση 54 μηνών. Όμως στο εφετείο που προσφεύγουν δικαιώνονται πανηγυρικά και γρήγορα κυκλοφορούν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ, το εσώφυλλο του οποίου κοσμούσε ο πορνοστάρ Κώστας Γκουσγκούνης! Το 1984 κυκλοφορούν το άλμπουμ «Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν», ενώ τον επόμενο χρόνο το «Hard Core».

Το 1986 όμως το άλμπουμ «Κάγκελα Παντού» φέρει το όνομα του Τζίμη Πανούση με τις «Μουσικές Ταξιαρχίες» να παίζουν το ρόλο συνοδευτικής μπάντας.

Το 1987 ηχογραφεί το «Χημεία και Τέρατα», ενώ το 1990 κυκλοφορεί τις «Δουλειές του κεφαλιού», ένα διπλό δίσκο, όπου συνυπάρχουν νέα τραγούδια, αλλά και ζωντανή ηχογράφηση από σώου του.

Το 1992 κυκλοφορεί μια ακόμη ζωντανή ηχογράφηση υπό τον ευρηματικό τίτλο «Ρομπέν των χαζών», το 1993 το άλμπουμ «Vivere Pericolosamente», το 1996 τραγουδάει στον παιδικό δίσκο «Toy story» και το 1997 τον προσωπικό δίσκο «Disco Tsoutsouni».

Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 0610-671.639 και 672.444

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ