Εφημερίδα Traffic, 25 Μαΐου 2002, σελ. 9

ΣΟΥΞΕ ο Τζίμης στο Εφετείο

Είχε κέφια αλλά καταδικάστηκε οριστικά για τα πεντοχίλιαρα

«Εγώ είμαι καλλιτέχνης και δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Νταλάρας που λέει ένα τραγουδάκι και που παίζει λίγο μπουζουκάκι να κατηγορεί ότι τον έθιξα.

της ΑΝΝΑΣ ΛΙΒΑΘΥΝΟΥ

Και τώρα να τον κοιτάξετε έχει το βλέμμα «εγώ θα κάνω καριέρα και εσείς πηγαίνετε να γαμ...»! Ποιος είναι αυτός; Τι έχουμε δηλαδή «χούντα Νταλάρα»; Δεν το καταλαβαίνω. Είναι απαράδεκτος», αυτά, μεταξύ άλλων, υποστήριξε χθες κατά την απολογία του ενώπιον του Ε' Τριμμελούς Εφετείου Αθηνών ο Τζίμης Πανούσης, κατηγορούμενος για εξύβριση, επειδή παρουσίαζε τον Γιώργο Νταλάρα να βγάζει πεντοχίλιαρα από το στόμα του.

Όπως και πρωτόδικα

Τελικά το δικαστήριο συντάχτηκε με τον εισαγγελέα και διατήρησε την πρωτόδικη απόφαση, καταδικάζοντάς τον σε πέντε μήνες φυλάκισης με αναστολή.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν χθες για πολλοστή φορά στο δικαστήριο και διασταύρωσαν τα ξίφη τους για ένα περιστατικό που συνέβη τον Απρίλιο του 1996. Σύμφωνα με τη μήνυση, στο Μαγαζί «Μύλος» ο Τζίμης παρουσίασε μονταρισμένη βιντεοταινία προβάλλοντας αποσπάσματα τραγουδιών του Νταλάρα. Τα αποσπάσματα συνοδεύονταν από σχόλια και διακωμώδηση του μηνυτή από τον καλλιτέχνη. Σε διάφορα σημεία του προγράμματος διακόπτουν η φωνή του τραγουδιστή και με ειδική μίξη εμφανίζονταν στο βιντεογουόλ ο Γιώργος Νταλάρας μα βγάζει πεντοχίλιαρα από το στόμα.

«Είναι έργο χαβαλέ»

«Αυτό που κάνει ο κ. Πανούσης δεν είναι σάτιρα αλλά είναι μια επίθεση προς το πρόσωπό μου εδώ και 17 χρόνια. Όλα μπόρεσα να τα ανεχτώ και τα ανέχτηκα, αλλά να με παρουσιάζει να βγάζω πεντοχίλιαρα, που αν το βλέπατε θα λέγατε ότι ο Νταλάρας παίρνει χρήματα για την Κύπρο, δεν μπορώ να το δεχτώ. Το πρόγραμμα δεν το είδα αλλά το είδαν η σύζυγός μου και φίλοι μου. Με προσέβαλε και με έθιξε.

Ο κ. Πανούσης με αυτό που κάνει διαστρεβλώνει την αλήθεια και παραπληροφορεί το κοινό. Αυτό που κάνει δεν είναι έργο τέχνης αλλά για ένα είναι έργο χαβαλέ», είπε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο.

Ο Γιώργος Νταλάρας λίγη ώρα αργότερα δέχτηκε την αντεπίθεση από τον κατηγορούμενο: «Ο κ. Νταλάρας είναι απίστευτος και μου αρέσει που το παίζει και φιλάνθρωπος. Υποτιμά τον κόσμο. Δεν τον εκτιμώ καθόλου. Το μόνο που θέλει είναι να τον υμνείς».

Φίλοι στο πλευρό του

Υπέρ του Πανούση κατέθεσαν ως μάρτυρες οι ηθοποιοί Αντώνης Καφετζόπουλος και Λάκης Λαζόπουλος, οι οποίοι υποστήριξαν ότι αυτό που κάνει ο κατηγορούμενος είναι σάτιρα τονίζοντας ότι δεν είχε σκοπό να θίξει την προσωπικότητα του τραγουδιστή. «Ο Πανούσης είναι καλλιτέχνης και κάνει απλώς τη δουλειά του χωρίς να θέλει να προσβάλλει», υποστήριξαν οι δύο καλλιτέχνες και συνέχισαν: «Αυτό που κάνει έχει ανταπόκριση στον κόσμο. Πρόκειται για καλλιτεχνικό έργο. Η σάτιρα είναι οι νόμοι του αστείου! Ασχολείται με τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο προσκήνιο της δημοσιότητας. Όμως, ο κ. Νταλάρας είναι ένας άνθρωπος που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του».