Νέο επεισόδιο στο «σήριαλ» Νταλάρα-Πανούση

Γράφει η Κωνσταντίνα Φίλη

Έπειτα από καταιγισμό αντεγκλήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, το Εφετείο της Αθήνας, επέβαλε την Παρασκευή, την ίδια ποινή που είχε επιβάλει πρωτόδικα, δηλαδή πέντε μήνες με τριετή αναστολή στον Τζίμη Πανούση, για εξύβριση, λόγω και έργω, σε βάρος του Γιώργου Νταλάρα.

Παρά τις προσπάθειές του προέδρου της έδρας να υπάρξει συμβιβασμός, οι δύο καλλιτέχνες παρέμειναν αμετακίνητοι στις θεσεις τους. Ο Γ. Νταλάρας υποστήριξε ότι ο Τζ. Πανούσης, εδώ και 17 χρόνια έχει επιδοθεί σε μία προσωπική επίθεση εναντίον του και τόνισε ότι δεν κάνει σάτιρα αλλά «έργο χαβαλέ». Ο κατηγορούμενος υπεραμύνθηκε της σάτιρας που εκφράζει κάθε φορά, μέσω της καλλιτεχνικής του δουλειάς. Με σκληρά λόγια, χαρακτήρισε την ενέργεια του τραγουδιστή να τον οδηγήσει στον εδώλιο, ως «χούντα». «Μόνο ύμνους δέχεται ο Γιώργος Νταλάρας. Δεν ζητάω συγγνώμη για τη δουλειά μου», είπε χαρακτηριστικά, απολογούμενος ο Τζίμης Πανούσης.

Στο πλευρό του κατηγορούμενου κατέθεσαν ως μάρτυρες οι ηθοποιοί Αντώνης Καφετόπουλος και Λάκης Λαζόπουλος. Και οι δύο, επισήμαναν ότι επρόκειτο περί σάτιρας και ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να προσβάλει τον τραγουδιστή. Αφορμή της δικαστικής διένεξης των δύο πλευρών, στάθηκε βιντεοκλίπ του Πανούση, του 1997, το οποίο εμφάνιζε τον Νταλάρα να βγάζει από το στόμα του λίρες και δολάρια. Ο κ. Νταλάρας θέωρησε προσβλητικό το επίμαχο βιντεοκλίπ, γιατί όπως υποστήριξε, άφηνε υπόνοιες ότι οι συναυλίες του στην Κύπρο, τη συγκεκριμένη περίοδο, γίνονταν για ίδιον όφελος και όχι για ανιδιοτελείς σκοπούς.

Flash.gr, 24/05/2002