Ο Λάκης Λαζόπουλος τον φέρνει στους «Μήτσους» του

Ο Μπιν Λάντεν στην... Αθήνα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΜΠΡΙΝΗΣ

Ο διαβόητος τρομοκράτης Οσάμα Μπιν Λάντεν θα είναι το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής και πάλι στις οθόνες μας. Αυτή τη φορά, όμως, από την... Αθήνα! Μην τρομάζετε. Πρόκειται για τον Τζίμη Πανούση που θα βρεθεί στο πλατό των «Δέκα Μικρών Μήτσων» ως Μπιν Λάντεν και τον οποίο ο Λάκης Λαζόπουλος θα φυγαδεύσει απο το Αφγανιστάν στην Ελλάδα, στο σπίτι... της χήρας Μήτση! Λίγο τρομαγμένη φαίνεται η χήρα Μήτση (του Λάκη Λαζόπουλου) από το αυτόματο του Οσάμα Μπιν Λάντεν (Τζίμη Πανούση). Είπαμε, να τον κρύψει στο σπίτι της (και στα πλατό των «Δέκα Μικρών Μήτσων» του Λάκη Λαζόπουλου), αλλά όχι και με το όπλο...

Καλά διαβάσατε. Ο Τζίμης Πανούσης υποδύεται τον καταζητούμενο Σαουδάραβα στη σατιρική εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου «Δέκα Μικροί Μήτσοι», που θα βγει στον αέρα την Κυριακή από τις συχνότητες του Μega (21.00). Ο... πατέρας των «Μήτσων» ήθελε πολύ να συνεργαστεί με τον Τζίμη Πανούση. Και η επικαιρότητα τού έδωσε την αφορμή. «Του έχω μεγάλη εκτίμηση. Και είχα μεγάλη επιθυμία να συνεργαστώ μαζί του», έλεγε στα «ΝΕΑ» χτες στο διάλειμμα των γυρισμάτων για τους «Μήτσους» του. «Είναι πολύ ιδιαίτερης αξίας καλλιτέχνης. Και έχει ένα πολύ προσωπικό ύφος και ήθος, καθώς κι ένα ξεχωριστό χιούμορ».

Αυτοσχεδιασμός

Παρότι είχαν γραφτεί διάλογοι για τον Τζίμη Πανούση ως Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε το κείμενο. «Εκείνος είπε τα δικά του, εγώ είπα τα δικά μου και οι σκηνές γράφτηκαν μία και έξω. Πρώτη φορά κάνω γυρίσματα έτσι στους "Μήτσους"», λέει ο Λάκης Λαζόπουλος, που «έγραψε» τη σκηνή του τρομοκράτη στη σπηλιά προτού καν ο «πραγματικός» εμφανιστεί στις οθόνες του κόσμου, ύστερα από το αμερικανικό χτύπημα στο Αφγανιστάν.

Από τα σατιρικά βέλη του Λάκη Λαζόπουλου δεν ξεφεύγουν ούτε και οι... γυναίκες του «πλανητάρχη του Ισλάμ», όπως αποκαλεί ο ίδιος τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Μία από τις τέσσερις γυναίκες του «την υποδύεται ο ηθοποιός Χρήστος Ευθυμίου» την απαγάγουν οι Αμερικανοί και τη μεταφέρουν από το Αφγανιστάν στην Αμερική, ενώ ο μούτσος (Λάκης Λαζόπουλος) και ο Σκαραβαίος (Τάσος Παλαντζίδης) εγκαταλείπουν για λίγο το ταξί και παίρνουν το αεροπλάνο με κατεύθυνση προς το Αφγανιστάν...

Το νέο επεισόδιο ο Λάκης Λαζόπουλος το θεωρεί «έκτακτο λαϊκό συνέδριο των Μήτσων», στο οποίο περνά ό,τι απασχολεί σήμερα τον Έλληνα, όπως λέει. Την Κυριακή θα δούμε πώς ζουν σήμερα οι ήρωές του, «τι σκέπτονται, πώς προβληματίζονται, πώς εργάζονται και πού οδηγούμαστε. Είναι η πρώτη φορά που δεν έχουμε καμιά εξήγηση. Είναι σαν να βρίσκομαι σε ένα αυτοκίνητο που το οδηγεί ένας τυφλός και τον οποίο πρέπει να εμπιστευτώ. Αυτό το συναίσθημα έχω», λέει. Οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι" μπορεί να έχουν ως κυρίαρχο θέμα το τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» της Αμερικής και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, όμως από τα βέλη τους δεν γλιτώνει ούτε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ούτε το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Νέοι χαρακτήρες

Στους «Δέκα Μικρούς Μήτσους» ο Λάκης Λαζόπουλος θα καθιερώσει δύο καινούργιους χαρακτήρες, δύο Θεσσαλονικείς (τον έναν θα υποδυθεί ο ίδιος και τον άλλον ο Δημήτρης Σταρόβας - παλιά στους «Άγαμους Θύτες»), ενώ μια ακόμη ιστορία θα εκτυλιχθεί με επίκεντρο τον ήρωά του, Τζίμη, ο οποίος γνωρίζεται στη φυλακή με μια Αλβανίδα. Στο κομμωτήριο συναντά τον τραγουδιστή Γιώργο Τσαλίκη και όλη η παρέα τον επισκέπτεται στο κέντρο στο οποίο τραγουδά.

Στα άμεσα σχέδια του Λάκη Λαζόπουλου «εάν εξασφαλίσει ελεύθερο χρόνο» είναι η παρουσίαση δέκα 10λεπτων «Μήτσων» πριν από τη μετάδοση των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μega, με τη συμμετοχή κάθε φορά τριών ηρώων-Μήτσων και γυρίσματα αυθημερόν.

ΤΑ ΝΕΑ, 10/10/2001, Σελ.: P01
Κωδικός άρθρου: A17163P011