Flash.gr, 19/01/2001

Τον λένε Πόπη

Γράφει ο Γιώργος Αλοίμονος

Ο Πανούσης σε μια καλοστημένη παράσταση-φάρσα χρησιμοποιεί γνώριμα μονοπάτια. Αρχίζει με την επίθεση στο μόνιμο αντίπαλο του και προχωρεί σε ένα γαϊτανάκι από σκετς και τραγούδια. Σε αυτή την παράσταση προχωρεί και σε μια αληθινή παρουσίαση για το πώς σατανικά στιχάκια περνάνε στα τραγούδια όπου ο καλλιτέχνης παρουσιάζει το ανεξήγητο συμβάν και στα δικά του τραγούδια. Προτείνει λύσεις για την υπογεννητικότητα, για την πολιτική κατάσταση και προφητικά μιλά για τον Αβραμόπουλο.

Η καλύτερη στιγμή του CD είναι το ποτ πουρί που ξεκινά με Χατζιδάκι και καταλήγει σε Καίτη Γαρμπή. Στο τέλος του CD ένα άλλο ποτ πουρί χρησιμοποιεί τους Rolling Stones για να παρουσιάσει τον θησαυρό του...ελληνάδικου τραγουδιού της εποχής. Υπάρχουν και τηλέφωνα που η επιθυμία μετράτε σε δραχμές και δευτερόλεπτα. Λίγο ανεξήγητη και ακατανόητη είναι η παράφραση του Διονύση Σαββόπουλου με αφορμή ελληνικής εκτέλεσης γνωστών ξένων τραγουδιών.

Το DVD είναι μια διευρυμένη εκδοχή του CD. Αρτια παραγωγή που δείχνει την αισθητική διαφορά του DVD ως μέσο. Ομορφα κλιπάκια και έξυπνη σκηνοθεσία της παράστασης από τον ίδιο τον Πανούση.

Για τους φανατικούς του Τζιμάκου η συγκεκριμένη δουλειά είναι κάτι που ανέμεναν και πρέπει να αποκτήσουν. Αλλά και για του μη μυημένους είναι ένα πολύ καλό μουσικό εγχειρίδιο για το τι σημαίνει πολιτική εγκεφαλική σάτιρα (αυτό)σαρκασμού.