ΕΛΛΑΔΑ

ΑΥΤΟΦΩΡΟ

Φυλάκιση 4 μηνών στον Τζ. Πανούση

Φυλάκιση 4 μηνών επέβαλε χθες το βράδυ το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον τραγουδοποιό Τζίμη Πανούση, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για περιύβριση συμβόλου, σχετικά με το εξώφυλλο του νέου του δίσκου, που είναι παράλληλα και το θέμα της αφίσας. που διαφημίζει τις παραστάσεις του και απεικονίζει την ελληνική σημαία, με... σφυροδρέπανο. Ο Τζ. Πανούσης αθωώθηκε από την κατηγορία για ηθική αυτουργία σε αφισοκόλληση.

Ο καλλιτέχνης απολογούμενος στο δικαστήριο ανέλαβε την ευθύνη για το θέμα της αφίσας, λέγοντας «εγώ σχεδίασα το εξώφυλλο του δίσκου, που αποτελεί και μέρος του έργου μου», ενώ δήλωσε ότι νιώθει άσχημα να διασύρεται στα δικαστήρια σαν εγκληματίας.

Πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που δήλωσαν την συμπαράστασή τους στον Τζίμη Πανούση όλες αυτές τις μέρες.

Εκείνος, όμως, που τον ακολούθησε μέχρι το δικαστήριο και όχι μόνο δεν τον άφησε... ακάλυπτο, αλλά κατέθεσε και υπέρ του, ήταν ο γνωστός τηλεοπτικός «Ακάλυπτος», Αντώνης Καφετζόπουλος, ο οποίος είπε για τον Τζίμη Πανούση, τον οποίο χαρακτήρισε και «ιδιόμορφο», ότι «έχει τόλμη στην επιλογή των θεμάτων του».

«Στην αρχή, συνέχισε ο γνωστός ηθοποιός, νόμισα ότι προσβλήθηκε το ΚΚΕ λόγω του σφυροδρέπανου». Και πρόσθεσε: «Και εγώ προσβλήθηκα όταν ο Χριστόδουλος περιέφερε το λάβαρο σαν να ήταν προσωπικό αντικείμενο...». Ο καλλιτέχνης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

ΕΘΝΟΣ, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2000, σελ.14