Ψήφισμα συμπαράστασης στον Τζίμη Πανούση

Ο Σ. Φ. Φυσικού δηλώνει την συμπαράστασή του προς τον Τζίμη Πανούση (χωρίς περιττά επίθετα του στυλ καλλιτέχνης κλπ.). Επίσης καταδικάζει την στάση, αντιμετώπιση και καταδίκη από την πολιτεία της καλλιτεχνικής και πολιτικής έκφρασης. Το παιγνίδι με τα «σύμβολα», από όποια πολιτική ιδεολογία και όποια διάθεση σαρκασμού και να προέρχεται δεν αποτελεί για εμάς λόγο κινητοποίησης μηχανισμών ασφαλείας, ούτε λόγο επιβολής ποινών αστικού δικαίου, ειδικά όταν δεν απειλεί και την σωματική και πνευματική ακεραιότητα των ατόμων στα οποία απευθύνεται. Τα άνω ενισχύονται όταν το «σύμβολο» για το οποίο γίνεται λόγος είναι σύμβολο ενός συνόλου που οι ίδιες οι επιλογές του (πολιτικές και πολιτιστικές) το θέλουν να ομαδοποιείται και να ομογενοποιείται με άλλα σύνολα που χρησιμοποιούν διαφορετικά σύμβολα αυτού του τύπου (Παγκοσμιοποίηση).

Καταδικάζουμε τη χρήση της περιπέτειας αυτής του Τζίμη Πανούση από ομάδες πολιτικές και μη, ακροδεξιάς ιδεολογίας και εθνικιστικής συμπεριφοράς, που έχει ως σκοπό την προπαγάνδα και τη διατήρηση του λήθαργου της κοινής γνώμης.

Επίσης καταδικάζουμε άπαντες όσους θεώρησαν τους εαυτούς τους θιγόμενους από την εν λόγω επιλογή του Τζίμη Πανούση καθώς και θεωρούμε γελοίες τις κακοπροαίρετες κριτικές από «ανθρώπους του καλλιτεχνικού στερεώματος», οι οποίοι ως φαίνεται δεν ξέρουν τί τους γίνεται.

Για τη δήθεν κριτική στάση των ΜΜΕ δεν αναφέρουμε τίποτα γιατί το θεωρούμε ανούσιο αφού σε λίγο καιρό την θέση τους στην τέταρτη εξουσία θα πάρουν οι ασφαλιστές και μετά θα γίνει επανάσταση. Πράξεις οι οποίες αναστατώνουν τα κακώς κείμενα και αμέσως καταδικάζονται από την επίσημη πολιτεία και την κοιμώμενη και πλαθώμενη ανάλογα με τις περιστάσεις κοινή γνώμη μάλλον ενοχλούν με την ουσία την οποία κρύβουν στο βάθος τους κι έτσι, ως ενεργοί πολίτες δηλώνουμε συμπαραστεκόμενοι στον Τζίμη Πανούση και ζητούμε επανεξέταση όχι της υπόθεσής του, αλλά της σοβαρότητας της συμπεριφοράς της πολιτείας απέναντι σε κάθε εκδήλωση πολιτικής και πολιτιστικής χροιάς.

Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού

24/10/2000

Ο Πρόεδρος Ν. Ψαρουδάκης, Ο Γραμματέας Ε. Πάτερος