Ελεύθερος Τύπος, Σάββατο 21/10/2000, σελ.27

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ

Στον εισαγγελέα για την αφίσα του ο Τζίμης Πανούσης

Στον εισαγγελέα για την αφίσα του ο Τζίμης Πανούσης ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ με τη Δικαιοσύνη με αφορμή μια διαφημιστική αφίσα για το νέο του πρόγραμμα σε νυχτερινό κέντρο βρίσκεται ο γνωστός τραγουδιστής και σόουμαν Τζίμης Πανούσης. Συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας στο σπίτι του στην Κηφισιά και αφού οδηγήθηκε για κατάθεση στα γραφεία της Αστυνομίας, στη συνέχεια παραπέμφηκε στον εισαγγελέα.

Η κατηγορία που έχει απαγγελθεί στον Τζίμη Πανούση, ο οποίος στο παρελθόν έχει βρεθεί αντιμέτωπος στα δικαστικά έδρανα με τον Γιώργο Νταλάρα, είναι προσβολή εθνικού συμβόλου. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στις διαφημιστικές αφίσες για το νέο του πρόγραμμα, που αρχίζει σε λίγες μέρες στην Αθήνα, εικονίζεται ο ίδιος και δίπλα του η ελληνική σημαία με μία παραλλαγή! Στη θέση του σταυρού ο Τζίμης Πανούσης είχε τοποθετήσει το έμβλημα του Κομμουνιστικού Κόμματος, δηλαδή ένα σφυροδρέπανο.

Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας πήγαν χθες το μεσημέρι στο σπίτι του στην Κηφισιά και τον συνέλαβαν για να τον μεταφέρουν στην Κρατική Ασφάλεια. Οι διαφημιστικές εικόνες αφορούν στο γυάλινο μουσικό θέατρο, όπου θα εμφανιστεί ο καλλιτέχνης κατά πληροφορίες λίγο μετά τις 28 Οκτωβρίου.