ΑΥΓΗ, Σάββατο 21/10/2000

Στον εισαγγελέα ο Τζίμης Πανούσης

«Εγώ τον σκότωσα! Είμαι ένοχος! Τ' ομολογώ!» Επιστρατεύοντας το πιο «φονικό» απ'όλα τα όπλα, το χιούμορ, ο γνωστός τραγουδιστής και συνθέτης Τζίμης Πανούσης, οδηγήθηκε χθες ενώπιον της εισαγγελικής αρχής ύστερα από παραγγελία του Ισίδωρου Ντογιάκου, με τις κατηγορίες της περιύβρισης συμβόλου και της... παράνομης αφισοκόλλησης.

Αφορμή για τη νέα δικαστική περιπέτεια του «Τζιμάκου» σταθηκε η διαφημιστική αφίσα τού νέου του προγράμματος που ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου, και στην οποία η ελληνική σημαία παρουσιάζεται μ'ένα σφυροδρέπανο στη θέση του σταυρού. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί χθες το μεσημέρι μέσα στο σπίτι του στην Αγία Παρασκευή από αστυνομικούς, οι οποίοι, συνοδεία εισαγγελέα, τον οδήγησαν στην Ασφάλεια. Εκεί, προσπαθούσε επί δύο ώρες να εξηγήσει για ποιο λόγο «στόλισε» με το σφυροδρέπανο την ελληνική σημαία, ενώ, στη συνέχεια, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου απολογούνταν μέχρι αργά το βράδυ.

Ο Τζίμης Πανούσης, εκτός από την δουλειά του -την ανελέητη σάτιρα των πάντων και κυρίως τον αυτοσαρκασμό- έχει γίνει γνωστός και για άλλες δικαστικές περιπέτειες, κυρίως για την διαμάχη του με τον Γιώργο Νταλάρα. Αξίζει να αναφερθεί ότι και παλαιότερα έχει επιβαρυνθεί με αντίστοιχες κατηγορίες, για τις οποίες όμως έχει αθωωθεί σε 30 περιπτώσεις στις δικαστικές αίθουσες.

ΕΙΡ.ΛΑΖ.