Απογευματινή, Σάββατο 21/10/2000, σελίδα 47

Συνέλαβαν τον Τζιμάκο

Ο Τζίμης Πανούσης

Ακόμη μια φορά κλήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, ο Τζίμης Πανούσης κατηγορούμενος για τη νέα του καλλιτεχνική δουλειά. Ο γνωστός τραγουδιστής κυκλοφόρησε μια διαφημιστική αφίσα εν όψει της μουσικής παράστασης που ετοιμάζει και σ' αυτήν έχει αντικαταστήσει το σταυρό που κοσμεί την ελληνική μας σημαία με ένα σφυροδρέπανο.

Για... κακή του τύχη, όμως , η επίμαχη αφίσα έπεσε και στα μάτια ενός αστυνομικού, ο οποίος αποφάσισε να ενεργήσει δραστικά!

Πριν από πέντε υπέβαλε μία έγγραφη αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών, όπου διαμαρτυρόταν για το «απαράδεκτο θέαμα που αντίκρυζε στους δρόμους της Αθήνας» και ζητούσε να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες από τη Δικαιοσύνη εις βάρος του.

Στην συνέχεια, ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του Τζίμη Πανούση ποινική δίωξη για «περιύβριση εθνικού συμβόλου» και απέστειλε την δικογραφία στην Ασφάλεια Αττικής, με την παραγγελία, αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Το ένταλμα σύλληψης, όμως, ενεργοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη και χθες οι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του τραγουδιστή στην Κηφισιά και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στην Ασφάλεια.

Ο υπό κατηγορία τραγουδιστής δεν... προέβαλε καμία αντίσταση και έτσι, μετά την προσαγωγή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία. Ο Τζίμης δεν έχασε το χιούμορ του: «Ναι, εγώ τον... σκότωσα», είπε χαριτολογώντας στα συνεργεία της τηλεόρασης. Και συμπλήρωσε: «Εάν έβαζα τον αγκυλωτό σταυρό δεν θα ενοχλείτο κανένας...»

Αργά το βράδυ ο Τζίμης Πανούσης αφέθηκε ελεύθερος, αφού ορίστηκε δικάσιμος στο αυτόφωρο για την Δευτέρα το πρωί. Εναντίον του ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράνομη αφισοκόλληση.