Αθώωση του Τζίμη Πανούση για τα... ράσα

Μία φωτογραφία του Τζίμη Πανούση, που τον απεικόνιζε ντυμένο παπά να κρατά στα χέρια του μία ηλεκτρική κιθάρα και να δαγκώνει ένα μήλο, τον οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για καθύβριση θρησκεύματος.

Την ίδια κατηγορία αντιμετώπιζαν και οι υπεύθυνοι του περιοδικού «Κλικ» 'Aρης Τερζόπουλος και Φώτης Γεωργελές, στις σελίδες του οποίου είχαν φιλοξενηθεί οι επίδικες φωτογραφίες τού Τζίμη Πανούση, στο τεύχος του Ιανουαρίου του 1999.

Αν και το περιοδικό κυκλοφόρησε σε χιλιάδες αντίτυπα, ένας μόνον από τους αναγνώστες του φαίνεται πως ενοχλήθηκε και ήταν ένας δικηγόρος, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εις βάρος των κατηγορουμένων, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο που κατέληξε στο ακροατήριο του 9ου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας, αλλά και οι δικαστές, αποδείχθηκε πως είχαν ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ και δέχθηκαν τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι επρόκειτο για σάτιρα και όχι για μία ενέργεια που είχε στόχο να προσβάλει την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Έτσι και οι τρεις κατηγορούμενοι έφυγαν ομόφωνα αθώοι από το ακροατήριο, στο οποίο δεν εμφανίστηκε ο δικηγόρος να υποστηρίξει τη μήνυσή του.


ΤΑ ΝΕΑ 18-04-2000, Σελ.: PO4
Κωδικός άρθρου: A16720P043