«Να γιατί μερικούς τους λένε... κότες»

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ

Ο Γιώργος Νταλάρας με τον δικηγόρο του στο δικαστήριο

Ο Γιώργος Νταλάρας με τον δικηγόρο του στο δικαστήριο

Χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος ο Γιώργος Νταλάρας κατέθεσε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας υπερασπιζόμενος την πολυετή καλλιτεχνική του πορεία και όχι μόνο, που τον τελευταίο καιρό βρέθηκε στο στόχαστρο του συναδέλφου του Τζίμη Πανούση.Αιχμή του δόρατος για τους δύο καλλιτέχνες ήταν η προβολή μονταρισμένης βιντεοταινίας φανταστικού περιεχομένου, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Νταλάρα, που προβαλλόταν καθημερινά κατά τη διάρκεια προγράμματος του Τζίμη Πανούση, σε κέντρο της Αθήνας από τις 4 έως τις 19 Απριλίου 1997. Ο τρόπος της παρουσίασης της επίμαχης βιντεοταινίας, αλλά και τα συνοδευτικά σχόλια από τον Τζίμη Πανούση θεωρήθηκαν από τον Γ. Νταλάρα προσβλητικά για το πρόσωπό του, αλλά και για την επαγγελματική του υπόσταση. Έτσι λοιπόν, επέλεξε το δρόμο της Δικαιοσύνης ζητώντας την προστασία της προσωπικότητάς του, αλλά και την απαγόρευση της προβολής στο μέλλον της βιντεοταινίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να... φιμώσει τη σάτιρα. Αλλά μέχρι πού μπορεί να φθάσει άραγε η ασπίδα της σάτιρας; διερωτήθηκε ο τραγουδιστής θέλοντας να δείξει πως η διένεξη που έχει με τον κ. Πανούση υπερβαίνει τα επίπεδο της προσωπικής αντιδικίας.

Ο Γ. Νταλάρας εμφανίστηκε νωρίς χθες το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μαζί με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Βασ. Καπερνάρο και ήταν ο μοναδικός μάρτυρας που εξετάστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων. Αντίθετα, τον κ. Πανούση, που βρίσκεται στην Αντίπαρο, εκπροσώπησε ο δικηγόρος του κ. Τάκης Παππάς, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι ο εντολέας του έχει αποφασίσει να μην προβάλει ξανά την επίμαχη βιντεοταινία, γεγονός που καθιστά­ όπως επισήμανε­ το αίτημα του κ. Νταλάρα άνευ αντικειμένου.

Η δέσμευση αυτή όμως, κάθε άλλο παρά πειστική φαίνεται πως φάνηκε στον τραγουδιστή, ο οποίος παράλληλα έχει προσφύγει και στα ποινικά δικαστήρια έχοντας υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος του Τζίμη Πανούση.

«Δεν πιστεύω ότι αυτό που έκανε ήταν σάτιρα, κατέθεσε ο Γ. Νταλάρας. Έχει ξεπεράσει κάθε όριο ο κ. Πανούσης και με όλα αυτά που λέει μειώνει την προσωπικότητά μου, αλλά και τα κίνητρα της δουλειάς μου».

Ιδιαίτερα ενοχλημένος φάνηκε ο Γ. Νταλάρας από την προσπάθεια που έγινε εκ μέρους του Τζίμη Πανούση να παρουσιάσει ως πρόσχημα τους αγώνες του τραγουδιστή για την Κύπρο αφήνοντας υπονοούμενα πως στόχος του ήταν ο προσωπικός πλουτισμός του.

«Εδώ και δέκα χρόνια γυρίζω τον κόσμο και τραγουδώ για την Κύπρο και τον απόδημο Ελληνισμό και έρχεται ο κ. Πανούσης να με λοιδορεί. Από πού ορμώμενος; Από την ασφάλεια που του προσφέρει ο καναπές του σαλονιού του;».

Πρόεδρος: Ήρθε σε επαφή μαζί σας;

Μάρτυρας: Μου υποσχέθηκε να μου δώσει αντίγραφο της κασέτας, το περιεχόμενο της οποίας και ο ίδιος είχε παραδεχθεί πως ξεφεύγει από τα όρια. Το περίεργο είναι ότι κάθε φορά που συναντιόμαστε ελάχιστες είναι αυτές κάνει τον φίλο. Είναι γλοιώδης..

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο δικηγόρος του απόντος διαδίκου επισημαίνοντας στον κ. Νταλάρα πως «μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου δικαιούται να προστατεύει τον εαυτό του, όχι όμως να προσβάλει τους άλλους».

Ο Γ. Νταλάρας συνέχισε χαρακτηρίζοντας τον Τζίμη Πανούση «θρασύδειλο, χωρίς μπέσα και τιμή, γιατί δεν ήρθε στο δικαστήριο». Ενώ, όπως είπε, όταν τον ρωτούσαν γιατί σταμάτησε να προβάλει το βίντεο εκείνος απαντούσε πως εγώ τον παρακάλεσα να κάνει κάτι τέτοιο. «Καταλαβαίνετε τώρα γιατί μερικούς ανθρώπους τους λένε... κότες;».

Ο Τζίμης Πανούσης σε χθεσινή δήλωσή του ανέφερε ότι: «Στην τελευταία διαφημιστική εκστρατεία του Γιώργου Νταλάρα για την καινούργια του κασετίνα δεν συμμετέχει ο Τζίμης Πανούσης».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του τις επόμενες ημέρες.

Μίνα Μουστάκα

ΤΑ ΝΕΑ, 24-07-1997
Κωδικός άρθρου: A15895P111