Νταλάρας κατά Πανούση

ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Τζίμη Πανούση είχε υποβάλει ο Γιώργος Νταλάρας. Τώρα ασκήθηκε και ποινική δίωξη.

Αντιμέτωποι όχι μόνο στα αστικά, αλλά και στα ποινικά δικαστήρια, θα βρεθούν σύντομα ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας και ο Τζίμης Πανούσης, ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος του συναδέλφου του.

Η ποινική δίωξη εναντίον του Τζίμη Πανούση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά μήνυση που είχε υποβάλει ο Γιώργος Νταλάρας, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Βασ. Καπερνάρου.

Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους δύο καλλιτέχνες ξεκίνησε με αφορμή την προβολή μονταρισμένης βιντεοταινίας, με «πρωταγωνιστή» τον Γιώργο Νταλάρα, που προβαλλόταν καθημερινά στο πρόγραμμα του Τζίμη Πανούση, σε κέντρο της Αθήνας από τις 4 - 19 Απριλίου 1997. Ο τρόπος παρουσίασης της συγκεκριμένης βιντεοταινίας, αλλά και τα συνοδευτικά σχόλια από τον Τζίμη Πανούση θεωρήθηκαν από τον Γιώργο Νταλάρα ως «προσβλητικά για το πρόσωπό του, αλλά και για την επαγγελματική του υπόσταση».

Όπως αναφέρει στο περιεχόμενο της μήνυσής του ο γνωστός τραγουδιστής επικοινώνησε με τον Τζίμη Πανούση, ο οποίος παραδέχθηκε ότι με τον τρόπο που τον παρουσίαζε είχε ξεφύγει από τα όρια και συμφώνησε μάλιστα να αφαιρέσει από πρόγραμμά του τα επίμαχα τμήματα της βιντεοταινίας. Ο μηνυμένος καλλιτέχνης δεσμεύθηκε μάλιστα ­σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στη μήνυση­ ότι θα έστελνε στον Γ. Νταλάρα αντίγραφο της κασέτας με το πρόγραμμά του όπως ήταν πριν, αλλά και μετά τις περικοπές που τον αφορούσαν. Ωστόσο, όπως συνεχίζει ο Γιώργος Νταλάρας, ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο και για τον λόγο αυτό αναγκάστηκε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να προστατευθεί από τη μεθοδευμένη ενέργεια του συναδέλφου του.

Ήδη, διενεργείται προανάκριση από τον 27ο πταισματοδίκη της Αθήνας, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τον Τζίμη Πανούση, ενώ για την ίδια υπόθεση ο Γ. Νταλάρας έχει καταθέσει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία έχει προσδιορισθεί να συζητηθεί στις 23 Ιουλίου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

ΤΑ ΝΕΑ, 08-07-1997, Σελ.: P03
Κωδικός άρθρου: A15881P031