ΤΑ ΝΕΑ, 09/04/1997

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ

Στο βάθος... Βουλγάρες

ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΑ

Στο βάθος... Βουλγάρες

Το δάκρυ του Τζίμη Πανούση τρέχει... κορόμηλο — και το γέλιο επίσης - στο «Προσεχώς Βουλγάρες»

Πού: Στον «Μύλο» της οδού Πατησίων, στο νούμερο 384 (στο τέρμα δηλαδή), θα δείτε τη φωτογραφία του Τζιμάκου και την ταμπέλα «Προσεχώς Βουλγάρες» (ο τίτλος της φετινής του παράστασης).
0 χώρος: Μεγάλη μουσική σκηνή σε δύο επίπεδα (και δυστυχώς σημεία που δεν βλέπει καλά ο θεατής).
Ήχος: Πολύ δυνατός, σε βαθμό ενοχλητικό.
Ποιοί: 0 Τζιμάκος, η ορχήστρα του (Σπύρος Πάζιος, Ηλίας Αχλαδιώ- της, Αλέκος Παρασκευόπουλος, Βα­σίλης Γκίνος), η οθόνη της τηλεόρα­σης και εσείς φυσικά - αν τύχει και καθήσετε σε απόσταση βολής από τη σκηνή. Γιατί; Γιατί ο Τζίμης κατεβαίνει για «να κάνει λίγη κονσομασιόν» κάθε τρεις και λίγο και θέλετε δεν θέλετε μπορεί να γίνετε ατραξιόν του προγράμματος (την τσαντούλα τους οι κυρίες καλό είναι να την έχουν κρυμμένη, γιατί ο Τζιμάκος φέτος είναι πολύ αδιάκριτος).
Το πρώτο σοκ: Καλέ, πού πάει αυτή η τσίτσιδη μέσα στον κόσμο; (Τελικά η τσίτσιδη - και εννοούμε όπως βγήκε από την κοιλιά της μαμάς της - ανεβαίνει στη σκηνή και αφού ντυθεί φεύγει).
Αυτό ισχύει; Βεβαίως και αυτό είναι η έναρξη του προγράμματος.
Και μετά; Μετά Τζιμάκος σε μεγάλες φόρμες όπως πάντα, με τα γνωστά του τραγούδια (σε πολύ ροκ εντάσεις), τις παρλάτες του, το στριπτίζ του («Baby take off your clothes real show»...), τις τηλεοπτικές του διαφημίσεις, που αυτήν τη φορά σχολιάζουν τα πολιτικά κόμματα και προβάλλονται σε μια μεγάλη οθόνη που πέφτει στη σκηνή. Εκεί προβάλλονται κι άλλες «μικρού μήκους», με πρωταγωνιστή τον ίδιο.
Η καλύτερη φιλμαρισμένη ατάκα; Αυτή που κλείνει τον μαραθώνιο του φορολογούμενου Τζίμη, που ψάχνει για το Ε9 της Εφορίας. Καθώς σκίζει και καίει το έντυπο λέει με υποχθόνιο χαμόγελο: «Τα όμορφα Ε9, όμορφα καίγονται».
Τι άλλο κάνει; Τραγουδάει «παρέα» με τον (επί της οθόνης) Γιώργο Νταλάρα, δίνοντάς του ταυτόχρονα συμβουλές («αυτό το παιδί για να κάνει καριέρα έχει φτάσει έως το τελευταίο χωριό της Νέας Ζηλανδίας» κ.λπ.), τραγουδάει τζαζ «Σήκω να πάμε στα Καλάβρυτα, στην Αγία Λαύρα και στον Δομοκό (ό ό ό)», αποδίδει με δικούς του στίχους το «Η μικρή Νεφέλη», παίζει την Άννα Βίσση στο τραγούδι «Παραλύω», τραγουδάει το «Σώμα μου ένα κι εξήντα με ανάτα­ση», απαντάει διά τηλεφώνου σε αγνώστους που τηλεφωνούν για να πουν το πρόβλημά τους (κυρίως σεξουαλικού περιεχομένου), σχολιάζει με τον δικό του τρόπο τα τελευταία γεγονότα στην Αλβανία, απαγγέλλει ποιήματα (και άλλα πολλά).
Είσοδος: (που περιλαμβάνει και ένα ποτό): 3.500 δρχ. Δεύτερο ποτό: 2.000 δρχ.

Χάρη Ποντίδα