Εξουσία, 04/04/1997, σελ. 78
Απ’ όλα (και Βουλγάρες) έχει ο Τζίμης
Ξεκίνησε δυναμικά τις εμφανίσεις του στη μουσική σκηνή «Μύλος» (Πατησίων 384) ο Τζίμης Πανούσης. Για δεκαπέντε μόλις βράδια θα βρίσκεται εκεί μαζί με τους μόνιμους σχεδόν συνεργάτες του, τους μουσικούς Σπύρο Πάζιο, Ηλία Αχλαδιώτη, Αλέκο Παρασκευόπουλο και Βασίλη Γκίνο, λέγοντας τα πιο σοβαρά πράγματα με τον πιο αστείο τρόπο (έτσι δεν ωφελούν να λέγονται άλλωστε;).
Το έργο του βέβαια είναι λίγο «κουρεάλιτι σόου», μιας και το βάφτισε «κοινωνικό δράμα»! Ο εύγλωττος τίτλος «Προσεχώς Βουλγάρες» υπονοεί μια φιλοσοφημένη άποψη για την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ και των αριστερών ιδεολογιών.
Ενώ στον αχώριστο φίλο του Γιώργο Νταλάρα κάτι έτυχε και δεν μπορούσε να συμμετέχει, γι’ αυτό μας τον δείχνει σε video-wall. (Τόσα ψέματα που γράψαμε σήμερα –και χωρίς να είναι Πρωταπριλιά– ίσως οδηγήσουν τον κ. Πανούση για πρώτη φορά στη ζωή του να κάνει μήνυση αντί να του κάνουν.)
Ο Τζίμης Πανούσης πάντως, εκτός από το να σαρκάζει, να τραγουδά, να ανατρέπει και να σατιρίζει, γράφει κιόλας. Το νέο του μάλιστα... ξυστό (ή «ντερκατίφ», όπως ο ίδιος λέει) βιβλίο «Υγιεινή διαστροφή» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Opera και είναι και άλμπουν (προσοχή στο νι), μάλιστα. Συνοδεύεται δε και από την πρώτη κασέτα των Μουσικών Ταξιαρχιών σε CD. (Τι άλλο θα εφεύρει ο νους του και τι ακόμα θα πει ο στόμας του! Απορώ!)
Επιμέλεια: Λία Παπαδάκη, Αλεξάνδρα Τσόλκα
