ΤΑ ΝΕΑ, 03/07/1995

Πανούσης: Δεν έχει χιούμορ η ΕΤ2

Η σάτιρα του Τζίμη Πανούση για τον γάμο του Παύλου και της Σαντάλ που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ του Σαββάτου από την ΕΤ2 θα μείνει για πάντα... στο ράφι.

Κι ενώ το βίντεο παραδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην ΕΤ2, η διεύθυνση του καναλιού απεφάνθη πως το μεγαλύτερο μέρος της σατιρικής εκπομπής «Κορίτσια ο Τζίμης» αφιερώνεται σε άλλα θέματα για τα οποία δεν είχε λάβει γνώση και όχι στον γάμο.

Αντίθετη, όμως, άποψη έχει ο δημιουργός της εκπομπής Τζίμης Πανούσης ο οποίος σε ανακοίνωσή του (τηλεφωνικώς) υποστηρίζει: «Με τον άνεμο αναδημιουργίας και ποιοτικής αναβάθμισης που έπνευσε στα κρατικά κανάλια, ολόκληρο τον τελευταίο χρόνο δέχθηκα αλλεπάλληλες και πιεστικές προτάσεις για συνεργασία από τη διεύθυνση της ΕΤ2. η οποία και με διαβεβαίωνε ότι το «ιδιότυπο» και «προχωρημένο» χιούμορ μου είναι αυτό που έχει ανάγκη η μεταμφιεσμένη ΥΕΝΕΔ.

Η παράδοση όμως της πρώτης εκπομπής (ένα έκτακτο δελτίο με θέμα τους γάμους του εξαποδώ) φρέναρε τις κουλτουριάρικες αναζητήσεις τού πρώην αγωνιστή διευθυντή της ΕΤ2, ο οποίος αποφάσισε ότι δεν μπορεί κάποιος από το κανάλι του να σατιρίζει τον υπουργό προϊστάμενό του, ούτε να αναφέρεται έστω και χιουμοριστικά στη 17 Νοέμβρη (εμείς φταίμε που χαραμίσαμε για την ΕΤ2 το πανάκριβο ντίτζιταλ εφέ που μου έδωσε τη δυνατότητα να εισβάλω στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως ο Φόρεστ Γκαμπ στην παρέα του Κέννεντυ).

Με χαρά μου διαπιστώνω ότι ορισμένες αξίες σ' αυτόν τον τόπο παραμένουν αναλλοίωτες. Μια απ' αυτές είναι και η πρώην, νυν και αεί, ΥΕΝΕΔ».

Και καταλήγει με το υστερόγραφο: «Ελπίζω να μην αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα και ο Νίκος Μαστοράκης στη συνεργασία του με τα κρατικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας».