ΤΑ ΝΕΑ, 27/06/1995

Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΖΟΥΜ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ

Τζίμης και Σαντάλ...

Ως... εξώγαμο παιδί του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και της εθνικής μας Αλίκης» ο Τζίμης Πανούσης θεωρεί πως έχει λόγο να καλύψει τηλεοπτικώς τον γάμο του... ετεροθαλούς αδελφού του Παύλου με τη Μαρία Σαντάλ. Και θα το κάνει, ειδικά για την ΕΤ2, το Σάββατο. « Κορίτσια, ο Τζίμης».

Τζίμης και Σαντάλ... (ΤΑ ΝΕΑ, 27/06/1995)

Ένδυμα... γάμου (του Λονδίνου) για τον Τζίμη Πανούση: γούνα ρενάρ και αυτόματο όπλο! Προσέξτε την λεπτομέρεια: το καρτελάκι με την τιμή...

Όχι, δεν θα είναι ένα σόου της... πλάκας. Ο απρόβλεπτος Τζίμης Πανούσης είναι απόλυτος: «Ο γάμος της χρονιάς (του γιου του έκπτωτου βασιλιά, του Παύλου) θα καλυφθεί... σοβαρά απ’ το Λονδίνο».

Όσο για τον τίτλο του σόου «Κορίτσια, ο Τζίμης» - που θα βγει στον αέρα στις 10 το βράδυ του Σαββάτου από την ΕΤ2 - μπορεί να μη δένει με τον γάμο, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία για τον Τζίμη.

Μπορεί την αποκλειστικότητα της κάλυψης - από το εσωτερικό του ναού να την έχει ο Antenna. Ο Τζίμης Πανούσης, όμως, κατάφερε να εξασφαλίσει αποκλειστικά πλάνα από το... εξωτερικό του ναού.

Και κάτι ακόμη. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης με το Λονδίνο, ο Τζίμης υπόσχεται να έχει και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Τέρενς Κουίκ.

Το σκηνικό της εκπομπής θα είναι διαφορετικό από εκείνο του δελτίου ειδήσεων. «Με πανκ χαρακτήρα, εντελώς διαφορετικούς φωτισμούς και καπνούς, γρήγορο αλλά και... δίγλωσσο, θα είναι μια πρόταση για τα δελτία του μέλλοντος».

Στην θέση των παρουσιαστών, ο Τζίμης Πανούσης και μια Γερμανίδα που θα ενημερώνει - στη γλώσσα της τους τηλεθεατές των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης για τις λεπτομέρειες του γάμου.

Ήδη, όμως, ο Τζίμης Πανούσης έχει εξασφαλίσει συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις με το ευρωπαϊκό τζετ σετ, με ευγενείς της Ευρώπης, με βουλευτές, Έλληνες και ξένους, καθώς και εικόνες από τα σπίτια των καλεσμένων, λίγο προτού αναχωρήσουν για την εκκλησία όπου θα τελευτεί το μυστήριο: τι δώρα θα πάνε στον Παύλο και τι πιστεύουν για τον έκπτωτο βασιλιά.

Οι εκπλήξεις του 35λεπτου σόου θα διαδέχονται η μία την άλλη: Ο Τζίμης Πανούσης κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον ζαχαροπλάστη που θα φτιάξει τη γαμήλια τούρτα, από τον μόδιστρο που έραψε το νυφικό (που θα επιδείξει φωτομοντέλο ειδικά για τους τηλεθεατές), αλλά και από ιερείς: «Με τον Τιμόθεο, που θα στεφανώσει το ζευγάρι, δεν έχω μιλήσει ακόμη. Ίσως, όμως, τα καταφέρω τελι­κά», λέει.

Γιατί, λοιπόν, ήθελε τόσο πολύ ο Τζίμης Πανούσης να συνεργαστεί με την ΕΤ2; «Ο γάμος ήταν η αφορμή να εκπληρώσω το παιδικό μου όνειρο, να συνεργαστώ με την πρώην ΥΕΝΕΔ που είναι ο ναός της αξεπέραστης δημοσιοϋπαλληλικής τέχνης. Σαν υπηρέτης του υπαρκτού σουρεαλισμού μ' αυτή τη συνεργασία κλείνω σαν καλλιτέχνης».

Όσο για τον λόγο που ευαισθητοποιήθηκε με τον γάμο: «Είναι μια παλιά ιστορία, λίγο μελό. Έχω κατά καιρούς δηλώσει ότι είμαι εξώγαμο παιδί του Κωνσταντίνου και της Αλίκης... Γι’ αυτό και ασχολήθηκα. Να γελάσει ο κόσμος».

Το Σαββατιάτικο σόου «Κορίτσια, ο Τζίμης» θα αποτελέσει πιλότο για μια σειρά εκπομπών του Τζίμη Πανούση από το φθινόπωρο στην ΕΤ2.

Βασίλης Λουμπρίνης

Αυτοπαρουσιάζεται και παρουσιάζει (σεναριακές λεπτομέρειες):

Πώς θα βαφτίσει ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ το εγγονάκι του, όταν έλθει, ο μη γένοιτο; Και η απάντηση τού... ίδιου: «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Κορίτσια, ο Τζίμης».

Μια εκπομπή για κουλτουριάρηδες τηλεθεατές της ελληνικής επαρχίας, που μπορούν να αισθανθούν ότι το σχήμα έχει περιεχόμενο και το περιεχόμενο ασχήμια.

Ένα αντί δελτίο πανκ, με σπασμένα ελληνικά, ντίσκο φωτισμούς, σεξουαλικούς ακκιομούς και ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις δημοκρατικής παρακμής.

Κορίτσια, ο Τζίμης! Το υπέρβαρο σεξουαλικό σύμβολο της γενιάς του Χημείου τσαλαβουτάει στο Β' κρατικό κανάλι και αυτομπουγελώνεται λυτρωτικά.

Ειδήσεις (Οι δύσεις), τα ηλιοβασιλέματα της επικοινωνίας είναι κατασκευασμένα και κίτρινα.

Οι αποκλειστικότητες σπάνε κόκαλα, που τα δείχνουμε μέσα από το ξεσκέπαστο φέρετρο.

Η τραγική ιστορία του οπλίτη των ΜΑΤ που απέλυσε ο Σήφης επειδή στο εσωτερικό της γυάλινης ασπίδας του είχε φωτογραφία της κόρης του με ταμπελίτσα «Μπαμπά μη δέρνεις».

Οι σκαμπρόζικες φωτογραφίες του Μιλτιάδη Έβερτ με γυμνόστηθες πόζες στην Κρουαζέτ των Καννών, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Πλάνα από τη μεγάλη φωτιά που δεν λέει να σβήσει στα Καμένα Βούρλα, την πνευματική πατρίδα των φωτομοντέλων.

Κορίτσια, ο Τζίμης... είναι μανούλα στις επικοινωνίες.

Η συνέχεια, για όλες τις λεπτομέρειες του γάμου του Παύλου, επί της οθόνης.