ΤΑ ΝΕΑ, 21/04/1992

Θα μηνύσουν τον «Ρομπέν»;

Θα μηνύσουν τον «Ρομπέν»; (ΤΑ ΝΕΑ, 21/04/1992)

ΦΗΜΕΣ για μία μήνυση από τη MINOS-EMI στην MBI, την εταιρεία που εκδίδει τη δισκογραφική δουλειά του Τζίμη Πανούση. Σημείο τριβής ένας μικρός ροζ αστερίσκος στο κάτω μέρος της δεύτερης πλευράς του εξωφύλλου του άρτι εκδοθέντος «Τζίμης Πανούσης: Ο Ρομπέν των Χαζών»: «Δεν συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας» αναγράφεται με μεγάλα άσπρα γράμματα, φράση που άλλωστε εξήγησε με το γνωστό του χιούμορ ο ίδιος ο Τζίμης Πανούσης στη χθεσινή παρουσίαση του δίσκου:

«Είναι δυο-τρεις δίσκοι που δεν συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας» είπε και συνέχισε. «Άλλωστε μία αποχή από τη δισκογραφία για μια-δυο μέρες θα του κάνει καλό». Σε κάποια μάλιστα ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι: «Τον εκτιμώ τον Γιώργο Νταλάρα. Είναι από τους λίγους καλλιτέχνες του προοδευτικού χώρου της Αριστεράς και της Δεξιάς προόδου που δουλεύει με τον τσαμπουκά του ταμείου του. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είναι πολύ λίγοι που δουλεύουν το ταμείο τους, οι περισσότεροι τα παίρνουν από διάφορα... Να, όπως αυτό που μου αρέσει πολύ, ο Μαρκόπουλος...»

Περί μηνύσεως πάντως ουδείς εγνώριζε. Ο ιδιοκτήτης της MINOS-EMI, Μάκης Μάτσας εδήλωσε άγνοια για το όλο ζήτημα και το μόνο που ευχήθηκε ήταν «το χιούμορ του κ. Πανούση να μην έχει ξεπεράσει ορισμένα όρια». Την ίδια έκπληξη έδειξε και ο Γιώργος Νταλάρας, όταν ρωτήθηκε για το εν λόγω θέμα και προτίμησε να μην κάνει καθόλου δηλώσεις πριν ενημερωθεί.