Ελευθεροτυπία, 01/08/1990

Απ' την Καλαμάτα στην Ελβετία;

Απ' την Καλαμάτα στην Ελβετία; (Ελευθεροτυπία, 01/08/19900)

ΜΑΖΙ θα εμφανιστούν και θα τραγουδήσουν την Παρασκευή το βράδυ στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Τζίμης Πανούσης. Τη συναυλία διοργανώνει ο καλαματιανός ραδιοσταθμός «Σταρ FM 101». Επειδή ψιλο-βαριέμαι να κάθομαι να γράφω για το πρόγραμμα της συναυλίας (γενικώς χοντρο-βαριέμαι να γράφω - θέλω να πάω διακοπές), παίρνω το ψαλίδι μου, κόβω το (ευτυχώς καλογραμμένο) δελτιάκι Τύπου του «STAR FM» το κολλάω με ένα σελοτέιπ στο χασαπόχαρτο και κοπιάζω να μαζέψω ό,τι απέμεινε από τον ήλιο του Θησείου. Μια φραπεδιά με πολλά παγάκια στους «Αέρηδες» στην Πλάκα είναι ο,τι πρέπει. Τσάο μπαμπίνο.

«Δελτίον Τύπου

Ο Ρ/Σ STAR FM 101, οργανώνει την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, την πρώτη και μοναδική συνάντηση δύο ιδιαίτερων καλλιτεχνών, στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας.

Διονύσης Σαββοπουλος και Τζΐμης Πανούσης για πρώτη φορά σε κοινή συναυλία.

Ο Νιόνιος του ελληνικού τραγουδιού θα κάνει τη μουσική αναδρομή του. παρουσιάζοντας αποσπάσματα από τους δίσκους: «Φορτηγό». «Το Περιβόλι του Τρελού», «Μπάλλος», «Βρώμικο ψωμί», «10 χρόνια κομμάτια», «Ρεζέρβα», «Τα τραπεζάκια έξω» και «Κούρεμα».

Τη μουσική καταδρομή του Διονύση θα συνοδεύει 7μελής ορχήστρα και οι τραγουδιστές, Νυνή Ζάππα, Βασίλης Πιερρακέας και Μαρίνα Σαμαρά.

Το συγκρότημα που ακολουθεί τον Λ. Σαββόπουλο στην Καλαμάτα, είναι αρκετά «βαρύ», μια και οι φωτισμοί συν τα ηχητικά ζυγίζουν μόνο 24 τόννους.

Ο ριψοκίνδυνος και φλεγματικός καλλιτέχνης Τζίμης Πανούσης. φοβούμενος τυχούσα υποτίμηση της δραχμής, συνδυάζει με τη συναυλία αυτή το τερπνόν μετά του ωφελίμου, προβληματίζεται και επιδιώκει καλλιτεχνική παρουσίαση και αύξηση των καταθέσεων του (άγνωστον εάν γίνει στην Ελβετία) χορεύοντας ταυτόχρονα Λαμπάντα

Τ. Τσαπόγας Δ/ντής του Ρ Σ «STAR FM 101»