Έθνος, 06/04/1990

ΠΑΝΟΥΣΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ...

...Κάνω δουλειές του ποδαριού

...Κάνω δουλειές του ποδαριού (Έθνος, 06/04/1990)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ή μουσικός; Εμείς τον γνωρίζουμε ως καλλιτέχνη ιδιόμορφο και με λίγους ή πολλούς οπαδούς. Βέβαια, πάντα η πολιτική είναι μέσα στην τέχνη του, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται να ταυτίστηκε μαζί της. Τουλάχιστον έτσι δικαιολογείται η χτεσινή του δήλωση, σύμφωνα με την οποία αισθάνεται περισσότερο συνάδελφος των πολιτικών και μάλιστα των πολιτικών αρχηγών και λιγότερο των μουσικών.

Ο Τζίμης Πανούσης εμφανίστηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, για να μιλήσει για το νέο του διπλό άλμπουμ που περιλαμβάνει ένα ζωντανό δίσκο, τις «Δουλειές του ποδαριού» (ηχογραφήθηκε στο «Μετρό», όπου εμφανιζόταν τον Οκτώβρη) και έναν πεθαμένο (δηλαδή ηχογραφημένο σε στούντιο), το «The Greatest Kitch Live», γεμάτος κέφι. Μίλησε όμως, πάντα με το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει, για τις προεκλογικές γιγαντοαφίσες των κομμάτων, για την τρομοκρατία, αλλά και για τα εκλογικά αποτελέσματα (βέβαια όλες αυτές οι σκέψεις του δεν απέχουν από τη δισκογραφική του δουλειά).

Σύμφωνα λοιπόν με τον Τζίμη Πανούση, μετά τις εκλογές της Κυριακής η Ν.Δ. δεν θα αποκτήσει αυτοδυναμία και θα έχει πτώση κατά 0,6%. Το ΠΑΣΟΚ θα έχει άνοδο κατά 0,4%, ενώ το ποσοστό του Συνασπισμού θα μειωθεί κατά 1,5%.

Εμπνευσμένος από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, ο Τζίμης Πανούσης μας ανακοίνωσε ότι, αν και οι δίσκοι του ήταν έτοιμοι εδώ και πολύ καιρό, θέλησε να κυκλοφορήσουν την τελευταία προεκλογική εβδομάδα.

Είπε με εύστοχο χιούμορ πολλά και διάφορα, όπως ότι οι εκλογές στην Ελλάδα είναι μια γιορτή Δημοκρατίας ανώτερη και από αυτήν του Αγίου Βαλεντίνου, ότι μπορεί ο κάθε ψηφοφόρος να παραμείνει στο παραβάν των εκλογικών κέντρων δύο ημέρες και ότι αν ο ίδιος παραμείνει στο παραβάν έστω ως τη δύση του ήλιου και οι υπόλοιποι ψηφοφόροι περιμένουν απ’ έξω θα καταφέρει πολλά.

Για τη δική του ψήφο διευκρίνισε ότι επειδή αισθάνεται συνάδελφος των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, τους ψηφίζει όλους μαζί.

Η τρομοκρατία του αρέσει, αλλά και ότι δεν έχουν καθόλου χιούμορ. «Αλλωστε οι προκηρύξεις τους είναι πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα να μην τις διαβάζει κανείς, ούτε καν η αστυνομία. Θα μπορούσαν να τις εμπλουτίζουν με κάποιες φωτογραφίες. Και αν οι τρομοκράτες έχουν πρόβλημα με το μάρκετιγκ... μπορούν να με προσλάβουν να τους βοηθήσω».