Ελευθεροτυπία, 06/04/1990

Πανούσης ζωντανός και... πεθαμένος

ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ του πνευματική εργασία σε πρωτότυπη συσκευασία ντουπλ-φας έριξε από χθες στην αγορά ο Τζίμης Πανούσης. Δύο δίσκοι, ένας ζωντανός και ένας πεθαμένος (δηλαδή γραμμένος σε στούντιο), ο πρώτος με τίτλο «The greatest hits live» ο δεύτερος με τίτλο «Οι δουλειές του κεφαλιού» περιέχουν γνωστή και άγνωστη δουλειά του Τζίμη Πανούση.

Αν μουσικά οι δίσκοι διαθέτουν έστω και ένα μικρό μόνο μέρος της ευφυΐας και του πνεύματος που επέδειξε ο δημιουργός τους σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τότε θα είναι μία καλή αγορά. Άλλωστε η προεκλογική περίοδος κατά την οποία κυκλοφόρησαν οι δίσκοι από την «MBI» καθόλου δεν τρομάζει τον Τζίμη Πανούση.

«Τους ψηφίζω όλους» δήλωσε χθες «θεωρώ τους πολιτικούς συναδέλφους μου». Αν και «ολίγον αριστερός από οικογενειακές καταβολές και σαράκι» ο Πανούσης στις προεκλογικές εξαγγελίες δεν δίστασε να προφητεύσει πτώση του «Συνασπισμού» κατά 1,5%. «Ζωδιακά ο Συνασπισμός είναι καρκίνος, είναι το καρκίνωμα του κινήματος και μας έχει κάνει ζημιά και πρέπει να πληρώσει».

Κατά τα άλλα αν βγουν σωστά τα προγνωστικά του, «η ΝΔ ευτυχώς δεν θα πάρει αυτοδυναμία και θα έχει πτώση 0,6%, το ΠΑΣΟΚ άνοδο 0,4% και ο Καραμπελιάς θα βγει βουλευτής έτσι γιατί ένας μισθός θα του κάνει καλό. Η κυβέρνηση που θα προκύψει στην αρχή Θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Στεφανόπουλο, ενώ ο Ξενοφών Ζολώτας θα είναι ο επόμενος πρόεδρος Δημοκρατίας και αυτό γιατί ως γνωστόν δεν παίρνει τους μισθούς του ως πρωθυπουργός άρα εξυπηρετεί την οικονομική κρίση. Στη συνέχεια η κυβέρνηση θα διαλυθεί και θα γίνει άλλη αυτή τη φορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ». Ίδωμεν.