ΤΑ ΝΕΑ, 12/10/1989
ΜΕ «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ «ΜΕΤΡΟ» ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ
Αυτοδύναμος Τζιμάκος

ΔΕΚΑ χρόνια συμπληρώνει φέτος στο χώρο του θεάματος ο Τζίμης Πανούσης, διασκεδαστής, τραγουδιστής, νουμερίστας και «καρφί» της δημόσιας ζωής. Γενέθλια λοιπόν αύριο στα εγκαίνια του «Μετρό» (Γκύζη και Κάλβου 83), το οποίο ο ευτραφής Τζιμόκος ονομάζει «Εκλογικό Κέντρο Διασκεδάσεως». Στο «Μετρό» θα παρουσιάζει ως τις 10 Δεκεμβρίου το νέο του «fast show» πρόγραμμα «Δουλειές του κεφαλιού».
«Διάλεξα για πρεμιέρα την Παρασκευή και 13, που είναι η πιο θρίλερ μέρα του χρόνου», είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Τζίμης Πανούσης, που φέτος θα ναι ολομόναχος στην πίστα, πιστεύοντας ότι έχει κατακτήσει την «αυτοδυναμία» του. «Στο πρόγραμμά μου θέλω αυτοδυναμία. Στην πολιτική είμαι εναντίον». Και μ' ένα καταιγιστικό μονόλογο έδωσε τις πληροφορίες για τι μέλλει ο θεατής να παρακολουθήσει στο σόλο, δίωρο πρόγραμμά του.
«Τα θέματά μου είναι προεκλογικά και ελπίζω να μην ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να εξακολουθήσουν να είναι προεκλογικά.
»θα παρουσιάσω 18 τραγούδια. Τα εννέα είναι παλιά και τα άλλα καινούργια, τα οποία θα περιλαμβάνονται στο νέο μου δίσκο, που θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα. Το πρόγραμμα θα έχει δύο ημίχρονα, ενώ στη σκηνή θα καίγονται σφυροδρέπανα, εφημερίδες και δέντρα επίσης. Θα περιλαμβάνει επίσης ένα μικρό κοντσέρτο για κομπιούτερ, φωνή και ένα ζεύγος αγοριών. θα υπάρχει και ένα ζευγάρι παπούτσια...
»Ραχοκοκαλιά του θεάματος θα είναι η Μητέρα - Πατρίδα, μια γενειοφόρος μάνα, κάτι μεταξύ Παναγίας και Μαντόνας του μάρκετινγκ. Αυτή η Μητέρα - Πατρίδα, χωρίς μωρό επί σκηνής, θα δείξει στο εκλογικό σώμα που δεν έχει κεφάλι (κι επομένως δεν σκέφτεται) τι θα συμβεί αν έχουμε αυτοδυναμία.
»Το πρόγραμμα έχει άφθονους αυτοσχεδιασμούς, γιατί πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις, θα παρακολουθεί δηλαδή τις μεταγραφές - πού πάει ο Στεφανόπουλος, πού ο Μπούτος και τέτοια.
»Εγώ προσωπικά θα είμαι απίκο από την αρχή, όχι μόνο στη σκηνή, αλλά και στην είσοδο, όπου θα πουλάω σε μαύρη αγορά τα εισιτήρια. Στη σκηνή θα φοράω ρομπ ντε σαμπρ, για να αισθάνομαι οικεία. Κάποια στιγμή θα μεταμορφώνομαι σε Μπέσυ Αργυράκη, η οποία όμως θα είναι μετεμψύχωση της Μαρίας Φαραντούρη. Θα έχω και τηλεφωνική επικοινωνία με ανυποψίαστους επώνυμους και ανώνυμους που θα την ακούει το φιλοθεάμον κοινό, μέσω "κοριών"».
Το σάλο πρόγραμμα του Τζίμη Πανούση θα «σπάει» από κομπιούτερ που θα συμμετέχουν με μείξη κομπιούτερ και μικρής ζωντανής ορχήστρας.
Οι μουσικοί που συνεργάζονται είναι: Σπύρος Πάζιος (κιθάρα), Ηλίας Αχλαδιώτης (ηλεκτρονικά τύμπανα), Γιώργος Καραγιαννίδης (μπάσο) και Ορέστης Πλακίδης (πιάνο - συνθεσάιζερ - πρόγραμμα κομπιούτερ).