Ελευθεροτυπία, 12/10/1989

Πανούσης: Μόνος του σε όλα

Πανούσης: Μόνος του σε όλα (Ελευθεροτυπία, 12/10/1989)

Τζίμης Πανούσης: Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, από αύριο στο «Μετρό», στο σόου του, «Δουλειές του κεφαλιού»

ΣΠΕΥΔΕΙ «για να προκάνει την προεκλογική περίοδο που έχει ανοίξει ήδη ως γυναίκα». Είναι ο Τζίμης Πανούσης, που, μόνος, στην πίστα του «Μετρά» (Γκύζη και Κάλβου 83. τηλ. 64.61980), με τη βοήθεια του... ροκ κουαρτέτου «Μυθικές Ταξιαρχίες», θα παίξει. θα τραγουδάει, θα σερβίρει, θα πουλάει γαρδένιες, και άλλα «τρελά», από αύριο και για 50 μέρες (έως τις 10 Δεκεμβρίου).

Τίτλος του προγράμματος όπως είπε ο ίδιος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου είναι «Δουλειές του κεφαλιού», με πρωταγωνιστή τον ίδιο, που με σύνθημα «Βίρα τις άκυρες», θα προσπαθήσει «να πείσει το εκλογικό σώμα να κάνει «ριπλέι» τα μαγικά ποσοστά του Ιουνίου» Η φιγούρα της γενειοφόρου μητέρας πατρίδας, που θηλάζει ένα μιαρό που ξέφυγε από το πιθάρι του Λευτέρη Πανταζή, είναι η ραχοκοκαλιά του προγράμματος.

Θα τα κάνει όλα, όπως είπε: Από σόου, αυτοσχεδιασμούς έως σερβίρισμα, από υπεύθυνος της γκαρνταρόμπας έως πωλητής λουλουδιών. «Θα εμφανίζομαι με τη ρομπ ντε σαμπρ μου, για να αισθάνομαι πιο οικεία», πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι είναι «υπέρ της αυτοδυναμίας στον καλλιτεχνικό χώρο, σε αντίθεση με τον πολιτικό χώρο».

Δύο από τα «κλου» του προ γράμματος θα είναι η ζωντανή τηλεφωνική επικοινωνία με ανύποπτους πολίτες, που θα καλεί στην τύχη ο Πανούσης και θ’ ακούγεται η απρόοπτη συνομιλία τους. Ακόμη, ένα βίντεο κλιπ χωρίς ήχο, το οποίο θα μεταφράζει και θα παίζει θεατρικά ο ίδιος.

Το συγκρότημα «Μυθικές Ταξιαρχίες», που τον συνοδεύει στα μουσικά μέρη, το αποτελούν οι: Δπύρος Πάζιος (κιθάρα). Ηλίας Αχλαδιώτης (ηλεκτρονικά τύμπανα), Γιώργος Καραγιαννίδης (μπάσο). Ορέστης Πλακίδης (πιάνο, συνθεσάιζερ).

Οι τιμές του δίωρου προγράμματος του «εκλογικού κέντρου» του Τζίμη Πανούση είναι 1,700 δρχ. και 1,300 δρχ. τα φοιτητικά