ΤΑ ΝΕΑ, 22/10/1987

Πανούσης μ' εκπλήξεις

Πανούσης μ' εκπλήξεις (ΤΑ ΝΕΑ, 22/10/1987)

«ΜΙΑ και δεν έχω στρατευθεί μέχρι τώρα, θα υπηρετήσω φέτος όλη τη σεζόν εναλλακτική θητεία, με το έτσι θέλω» (!). Σ’ αυτή την... απόφαση κατέληξε ο Τζίμης Πανούσης μετά από περίσκεψη και τελικά θα παρουσιάσει από αύριο στο «Μετρά» (Γκύζη και Κάλβου) «αντερ-γκρόουντ επιθεώρηση με έντονο κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα», όπως τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου. Την τιτλοφορεί «Κουραφέξαλα».

Συνεπικουρούμενος από τους μόνιμους μουσικούς του, που σ αυτή την περίσταση ονομάζει «Πανουσοφρουρούς», θα κάνει ζωντανές τηλεφωνικές φάρσες σε γνωστούς κι αγνώστους, θα τραγουδήσει κομμάτια από τον ακυκλοφόρητο ακόμη δίσκο του «Χημεία και τέρατα», ενώ στην οθόνη πίσω του θα προβάλλονται σκετς.

Από τα επίκαιρα θέματα που θα θίξουν ο Τζίμης και η παρέα του, ντυμένοι στα χακί, είναι η στράτευση, το πρόβλημα της γλώσσας, που για να λυθεί κάνει την εξής περίεργη πρόταση: να υποκατασταθεί ο θεσμός της Φιλιππινέζας οικιακής βοηθού μ αυτόν της Καλαματιανής υπηρέτριας.

Η σκηνή του «Μετρό» θα μετατραπεί σ ένα μικρό σούπερ-μάρκετ και ο Τζίμης φρόντισε να το γεμίσει με... φωτογραφίες των αγαθών που έχει σπίτι του, για να αποδείξει πόσο ο καταναλωτισμός εισέβαλε στη ζωή μας.

Στο πρόγραμμα συμμε­τέχουν ο Γιάννης Παλαμίδας και η Ελένη Παπαδοπούλου. Πάντως, ο οικοδεσπότης συνιστά στους θεατές να φορούν... αδιάβροχο, γιατί εκτός των άλλων παράξενων και παράδοξων που θα συμβούν στο «Μετρό», θα πέφτει και τεχνητή βροχή.