Ελευθεροτυπία, 22/10/1987

«Κουραφέξαλα»

Πολύ περισσότερο θεατρικός και λιγότερο μουσικός θα εμφανίζεται ο Τζίμης Πανούσης από αύριο στο «Μετρό», τη μουσική στέγη που εγκαινιάστηκε πέρσι στη συμβολή των οδών Γκύζη και Κάλβου και πάλι με παραστάσεις του ίδιου.

Συνοδευόμενος από στο συγκρότημα του, πού τώρα τιτλοφορείται «Πανουσοφρουροί», από τον τραγουδιστή Γιάννη Παλαμίδα και την ηθοποιό Ελένη Παπαδοπούλου, ο Πανούσης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που, όπως είπε χτες στους δημοσιογράφους, θα περιλαμβάνει παλιά και νέα τραγούδια του, έξι εκ των οποίων είναι προς το παρόν ανέκδοτα, θα περιληφθούν όμως στον καινούργιο του δίσκο. Κάθε τραγούδι θα συνοδεύεται από παράλληλες θεατρικές εικόνες, ενώ οι μουσικοί θα είναι ντυμένοι λοκατζήδες.

«Το πρόγραμμα θα έχει έντονο στρατιωτικό χαρακτήρα», είπε ο ίδιος, το χαρακτήρισε δε «στρατευμένο». «Θα στηρίζεται πολύ και στη διαφήμιση», είπε ακόμα, διευκρινίζοντας ότι έχει παραλλάξει γνωστές διαφημίσεις που θα προβάλλονται από οθόνη. Αλλά φαίνεται ότι και το απρόοπτο θα έχει θέση την παράσταση αφού θα υπάρχει επί σκηνής τηλέφωνο με το οποίο θα γίνονται φάρσες.

Τίτλος του προγράμματος «Κουραφέξαλα» και υπότιτλος «Χημεία και τέρατα».

Στη φωτογραφία ο Πανούσης με τους συνεργάτες του.