ΤΑ ΝΕΑ, 12/07/1984

ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Διήμερο εκδηλώσεων για την οικολογία

ΠΡΕΒΕΖΑ. 12. Του ανταποκριτή μας. ΔΙΗΜΕΡΟ εκδηλώσεων αφιερωμένο στο οικολογικό πρόβλημα της Πρέβεζας και στις διαπροσωπικές σχέσεις - αυτοδιασκέδασης, διοργανώνουν το Σάββατο και τη Κυριακή 21 και 22 Ιούλη, στο Άκτιο στην κινηματογραφική λέσχη Πρέβεζας, το θεατρικό Εργαστήρι και η Κίνηση για τη διάδοση της σύγχρονης μουσικής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που καταρτίστηκε και με τη συμμετοχή του ΥΧΟΠ, του υφυπουργείου Νέας Γενιάς και της Νομαρχίας Πρέβεζας, περιέχει εκτός από τα καλλιτεχνικά συγκροτήματα που είναι πάρα πολλά, συζητήσεις για το οικολογικό πρόβλημα του Ακιίου και γενικότερα του Αιιορακι- κού καθώς και για τις κοινωνικές σχέσεις της νεολαίας και την αυτοδιασκέδαση.

Από το υφυπουργείο Νέας Γενιάς, θα πάρουν μέρος στις συζητήσεις οι κ.κ. Παναγιώτης Ευθυμίου, Μήτσος Παπαχρήστος, Χρήστος Λάζος και Λ. Πανούσης.

Το διήμερο

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» οι διοργανωτές των εκδηλώσεων είπαν για τους λόγους που τους οδήγησαν γι' αυτό το διήμερο:

«Αναφορικά με το οικολογικό πρόβλημα, νομίζουμε πως μ' αυτό τον τρόπο θα αναβαθμίσουμε μια πλαζ που είναι εγκατελειμμένη σε σχέση με το γενικότερο πρόβλημα του Αμβρακικού και για την αυτοδιασκέδαση και τις κοινωνικές σχέσεις της νεολαίας, πιστεύουμε ότι μ' αυτές τις εκδηλώσεις θα μας δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσουμε οι ίδιοι, αρνούμενοι να καταναλώσουμε άκριτα αυτά που μας προσφέρουν».

Στις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν, οι διοργανωτές καλούν να πάρουν μέρος νέοι απ’ όλη την Ελλάδα, πιστεύοντας ότι έτσι μπορούν να έχουν θετικότερη συμβολή στη λύση των προβλημάτων που προανέφεραν.

Στην αφίσα τους έχουν σαν σήμα των εκδηλώσεων τη θήκη μιας κιθάρας γεμάτη σκουπίδια, συμβολίζοντας έτσι το οικολογικό πρόβλημα σε σχέση με την αυτοδιασκέδαση.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή στις εκδηλώσεις οι παρακάτω συνθέτες και συγκροτήματα: Δήμος Μούτσης, Ροζαλία και οι Λάου-Λάου, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Βαγγέλης Γερμανός, Παύλος Σιδηρόπουλος και οι «Απροσάρμοστοι», ο Νίκος Παπάζογλου, οι Μουσικές Ταξιαρχίες, οι Φατμέ, ο Φλώρης Φλωρίδης και πολλοί άλλοι.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΕΤΣΗΣ