Ελευθεροτυπία, 12/07/1984

Γλέντι, δημιουργία και... κατασκήνωση

ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

To επόμeνο Σαββατοκύριακο, όλοι οι δρόμοι γύρω από την Πρέβεζα, αλλά και οι πιο μακρινοί, ίσως, θα οδηγούν τη νεολαία στο Ακτιο. «Δυό μέρες στο Ακτιο» οργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας, το θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας και η Κίνηση Διάδοσης Σύγχρονης Μουσικής, φιλοδοξώντας να γίνουν δύο μέρες αφιερωμένες στην Οικολογία, τη Μουσική, την Ελεύθερη δημιουργία, την κατασκήνωση και την αυτοοργάνωση

Στη διάρκεια αυτού του διημέρου, σ’ ένα υπαίθριο χώρο που χωρά μέχρι και έξι χιλιάδες άτομα, θα γίνουν κατασκηνώσεις, συζητήσεις, αθλητικοί αγώνες, κατασκευές εκ μέρους των κατασκηνωτών, ενώ πάνω σε μια εξέδρα στημένη μέσ' στη Θάλασσα θα τραγουδήσουν οι: Δήμος Μούτσης, Ροζαλία και «Λάου Λάου», Βαγγέλης Γερμανός, Παύλος Σιδηρόπουλος, Βικ Μάρτιν, Νίκος Παπάζογλου, «Μουσικές Ταξιαρχίες», Λήτης και Τρυκ, Φατμέ, Φλώρος Φλωρίνης, Ασυμφωνία, Σύνδρομο, Μάτζικ ντε Σπέλ, Γκύντερ Χόφμαν κ.ά.

Βοήθησε το κράτος

Στα έξοδα της πρωτότυπης για τα ελληνικά πράγματα διοργάνωσης, συνέβαλε το υπουργείο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος και το υφυπουργείο Νέας Γενιάς.

Το δεύτερο εξασφάλισε και την παρουσία κοινωνιολόγων, οικολόγων και καλλιτεχνών που θα συμμετάσγουν στο διήμερο. που εξάλλου θα κινηματογραφηθεί από τον Κώστα Φέρρη.

Για την κατασκήνωση στο χώρο αυτό και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις που οργανώνονται, θα πρέπει να συμπληρωθεί ένα έντυπο με συγκεκριμένους όρους.