ΤΑ ΝΕΑ, 18/02/1983

Μια χαμένη περίπτωση

«Ο ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ ΤΟΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ». Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός. Πρωτ.: Κωνσταντίνος Τζούμας, Δημήτρης Πουλικάκος, Βαγγέλης Κοτρώνης.

(Ορφεύς, Όπερα, Τιτάνια» Αελλώ, Νιρβάνα, Σελέκτ, Ριάλτο, Πσγκράτιων, Άνοιξις, Ελυζέ, Γαρδένια, Ερμής, Νεράιδα 1 και 2, Άτταλος, Άνταμς, Απόλλων, Κεντρικόν).

ΓΎΡΙΣΜΕΝΗ βιαστικά με ελάχιστα καθώς φαίνεται οικονομικά μέσα η ταινία αυτή φέρνει - μοιραία - τη σφραγίδα των δυσκολιών που αντιμετώπισε.

Ωστόσο το κυριότερο μειονέκτημά της είναι ωραία σεναριακή ιδέα που στην αρχή προετοιμάζει τον θεατή έτσι ώστε να περιμένει το καλύτερο. Δυστυχώς όμως τόσο το ευφάνταστο θέμα όσο και τα άλλα εν σπέρματι ευρήματα δεν αναπτύσσονται ούτε βέβαια αξιοποιούνται για να δώσουν το αποτέλεσμα που φαντάζεται κανείς. Κρίμα γιατί κάτω από διαφορετικές συνθήκες ο «Δράκουλας των Εξαρχείων», θα μπορούσε να γίνει μια σπαρταριστή αναρχική κωμωδία πρώτης γραμμής. Τί απομένει τελικά;

Μερικές τρισχαριτωμένες σκηνές, ένα - δυο ωραία «γκαγκς» και το υπερβολικό σε διάρκεια ρεσιτάλ των «Μουσικών Ταξιαρχιών».

Μ. Π.