Ελευθεροτυπία, 22/04/1981

Λογοκρίνουν τα ελληνικά τραγούδια ροκ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ «ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ»

Εφτά μουσικά συγκροτήματα («Αποκάλυψις», «Βαβούρα Μπαντ», «Πετ αντ Ρόοτζ», «Σόκρατες», «Σμέττερλινγκ», «Σπυριδούλα» καί «Φατμέ») καί 18 μουσικοί — ανάμεσά τους ο Δημήτρης Πουλικάκος και Βλάσης Μπονάτσος — καταγγέλλουν τη σύλληψη από όργανα της αστυνομίας Καρδίτσας, των μελών του συγκροτήματος «Μουσικές Ταξιαρχίες»

Γράφουν οι μουσικοί στην καταγγελία τους: «Μετά το τέλος της συναυλίας που δόθηκε την περασμένη Κυριακή στον κινηματογράφο «Γαλαξίας» με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων «Βαβούρα Μπαντ», «Ίνκας» και «Μουσικές Ταξιαρχίες», αστυνομικοί εισέβαλαν στην αίθουσα και συνέλαβαν όλους τους μουσικούς. Αργότερα στο αστυνομικό τμήμα απήγγειλαν κατηγορίες για περιύβριση δημοσίων λειτουργών, αρχής και βλασφημίας». Και καταλήγουν:

«Οι κατηγορίες αναφέρονται στο περιεχόμενο των στίχων των τραγουδιών και άρα αποτελούν παραβίαση του διακιώματος της ελευθερίας του λόγου και ακόμα, μιας και πρόκειται για τραγούδια, του δικαιώματος της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης. Σημειώνουμε ότι τα ίδια τραγούδια έχουν επανειλημμένα παρουσιαστεί σε συναυλίες, σε αίθουσες της Αθήνας χωρίς, φυσικά, να υπάρξουν νομικές συνέπειες για τους μουσικούς».