ΤΑ ΝΕΑ, 17/08/1978

Η Θεατρική Συντεχνία σε Ιθάκη και Ζάκυνθο

Η Θεατρική Συντεχνία, μετά τις παραστάσεις της στο Άλσος Συγγρού, θα συνεχίσει με το έργο «Ο Άλέκος με τα κυδώνια», στο θέατρο Καλουτα, από τις 29 Αυγούστου ως τις 7 Σεπτεμβρίου. Ο θίασος θα πάρει επίσης μέρος, με το ίδιο έργο, στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης και στη Διεθνή Συνάντηση Μεσαιωνικού και Λαϊκού Θεάτρου Ζακύνθου.

Τον Οκτώβριο η Θεατρική Συντεχνία θα δώσει παραστάσεις στη Σουηδία σε πλαίσια πολιτιστικών Εκδηλώσεων και θα εμφανιστεί επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Εδιμβούργου. Υπάρχει επίσης προοπτική ο θίασος να πάρει μέρος και στα φεστιβάλ Ολλανδίας και Βιέννης.

Ο «Αλέκος με τα κυδώνια» είναι έργο γραμμένο και σκηνοθετημένο συλλογικά από τά μέλη του θιάσου, με σκηνικά — κοστούμια Μάρως Σεϊρλή, μουσική Δημήτρη Λέκκα, μάσκες Αντώνη Βεζιρτζή, χορογραφική επιμέλεια Ευγένιου Σπαθάρη, Κώστα Τσιάνου καί Ουέϊν Στιούαρτ. Τους ρόλους έρμηνεύουν οι ηθοποιοί Μίνα Αδαμάκη, Νίκος Αρμάος, Ελένη Βουτυρά, Τάκης Σαρρής, Γιάννης Χουβαρδάς, Νίκος Φρονιμόπουλος, Τζίμης Πανούσης, Βούλα Γεωργιάδου και Νίκος Δασκαλοθανάσης.