ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΚΙΟΣ

Ο Βαγγέλης ΒέκιοςΟ Βαγγέλης Βέκιος είναι ένα από τα αρχικά μέλη των Μουσικών Ταξιαρχιών παίζει τύμπανα και συμμετέχει στους δίσκους:
- Disco Tsoutsouni (τύμπανα)
- Μουσικές Ταξιαρχίες (τύμπανα)
- Αν η Γιαγιά μου Είχε Ρουλεμάν (τύμπανα και κρουστά)
- Made in Greece Vol.1 (τύμπανα)

Ο Βαγγέλης Βέκιος έχει γράψει στο περιοδικό Ήχος & Hi-Fi και ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός με την εκπομπή Στις Όχθες του Ιλισσού στον σταθμό Εν Λευκώ 87,7FM (στην Αττική) τις καθημερινές 8:00 με 9:00μμ παίζοντας ποπ/ροκ. Έχει παίξει τύμπανα στον δίσκο των Πυξ-Λαξ "Ο Ηλιος Του Χειμώνα Με Μελαγχολεί" το 1993.

Εφυγε από τη ζωή στις 17 Μάρτη 2015 σε ηλικία 58 ετών.

Λίγα λόγια από τον ίδιο:

Είναι πάρα πολλά που μου 'ρχονται στο νου σκεπτόμενος την έκδοση του πρώτου δίσκου των Μουσικών Ταξιαρχιών. Πρώτα το πώς συζητούσαμε με τις διάφορες εταιρείες δίσκων και το πώς αντιμετωπιζόμασταν "με επιφύλαξη". Μετά, το θέμα της λογοκρισίας και το πώς πήραμε το νούμερο εκτύπωσης του δίσκου για να κοπεί στο εργοστάσιο της EMI, την αντιμετώπιση εκ μέρους των ηχοληπτών κ.λπ. Αλλά ένα γεγονός που μου έχει μείνει μεταξύ αστείου και σοβαρού ήταν όταν ένα πρωί, λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του δίσκου, βγήκα από το σπίτι μου κατά τις 10 ή 11 το πρωί για να αγοράσω εφημερίδα και να πάω στο σπίτι των γονιών μου που έμεναν ακριβώς ένα τετράγωνο πιο κάτω. Πηγαίνοντας στο σπίτι, βλέπω απέξω το αστυνομικό αυτοκίνητο και τη μητέρα μου να μιλάει μαζί τους. Κάτι κατάλαβα, γυρνάω πίσω στο σπίτι μου, το γνωστό ασφαλίτικο ήταν απέξω και περίμενε. Επιστροφή στο περίπτερο, ελαφρώς αλαφιασμένος παίρνω τηλέφωνο τον Τζιμάκο και τον Δρόλαπα, τους λέω τι συμβαίνει, δίνουμε ραντεβού με τον Τζίμη κοντά στον Άδονι στο Χολαργό και μαζί συναντάμε τον Γιάννη Δρ. Μαθαίνουμε ότι ο Γιώργος Πετσίλας έχει συλληφθεί (διευθυντής της EMI) και ο Μάνος Ξυδούς (παραγωγός) έχει εξαφανισθεί προς άγνωστη κατεύθυνση μέχρι να περάσει το αυτόφωρο. Αλλά το αυτόφωρο δεν τελείωνε γιατί το αδίκημα ήταν "περί τύπου" και ήταν διαρκές. Φιλοξενηθήκαμε σε διάφορα σπίτια στον Στέλιο και στους προδότες της Πεντέλης, στο σπίτι του Χρήστου στην Ραφήνα, και στην Ασκληπιού στο σπίτι των Φατμέ ή του Νίκου Ζιώγαλα (δεν κατάλαβα ποτέ ποιός έμενε εκεί). Στα μεσοδιαστήματα από σπίτι σε σπίτι μας χαιρετούσαν διάφοροι ακροατές του group και χαζογελούσαν συνωμοτικά. Κάποια μέρα (δεν θυμάμαι πώς) έληξε η δίωξη, κάποτε έληξε και το συγκρότημα. Ωραία πάντως περάσαμε.

Βαγγέλης Βέκιος, 100 δίσκοι και η ιστορία τους, 29/6/2003, Ειδική έκδοση του Κ της Καθημερινής

Φωτογραφίες:

Φωτό από το δίσκο Μουσικές Ταξιαρχίες - 1982Φωτό από το δίσκο Μουσικές Ταξιαρχίες - 1982Φωτό από το δίσκο Αν η Γιαγια μου είχε Ρουλεμαν - 1984Φωτό από το δίσκο Αν η Γιαγια μου είχε Ρουλεμαν - 1984Φωτό από το δίσκο Αν η Γιαγια μου είχε Ρουλεμαν - 1984