Τζίμης Πανούσης – «Πούστηδες είναι οι σφουγγοκωλάριοι της εξουσίας»

(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «ΩΔΗ ΣΤΟ ΜΑΛΑΚΑ»)

Ο Τζίμης Πανούσης

Είναι αυτοί που γλείφουν. Εμένα αυτό που δεν μου αρέσει είναι η «πουστιά». Η «πουστιά» δεν έχει σχέση με την ομοφυλοφιλία. Ξέρεις η λέξη…

«πούστης» είναι από το περσικό «πουστ». Δεν ξέρω αν το έχουμε πει. «Πουστ» σημαίνει το χαλάκι της εξουσίας, το χαλάκι που καθόταν ο βασιλιάς. Δεν έχει σχέση η πουστιά με τη σεξουαλικότητα. Βλέπουμε όμως ότι δημιουργούνται κάποια γκέτο. Όπως είναι οι Χρυσαυγίτες, που δεν έχουν καμιά σχέση με τον αληθινό φασισμό ή όπως είναι οι λεγόμενοι αριστεροί, που δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά. Έτσι είναι και το γκέτο των λεγόμενων γκέι, οι οποίοι δεν είναι γκέι. Αυτοί θεωρούν ότι πρέπει να γλείφεις ψωλές και αφεντικά. Κακώς. Μπορεί να γλείφεις μόνο ψωλές, χωρίς αφεντικά.

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη στο Νίκο Ράλλη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο tospirto.net ο Τζίμης Πανούσης με αφορμή το ξεκίνημα των παραστάσεων στη σκηνή του «Troika Club» στην Πειραιώς. Σταχυολογήσαμε μερικές ακόμη από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες του.

Δεν ενστερνίζομαι αυτές τις απόψεις, ότι δήθεν ανησυχούμε για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, που είναι ΔΗΜΑΡ- ίστικες αναλύσεις. Να ξέρεις ότι ΔΗΜΑΡ κανονικά γράφεται με -ει. Σημαίνει «Δεν ΕΙμαι Αριστερός». Μην ξεχνάς ότι ο Κουβέλης μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν μαζί με τον Τσίπρα. Δηλαδή και ο Τσίπρας είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ένα δήθεν, στα λόγια κάποια πράγματα, και στην ουσία απόλυτο support στην καταστολή.

Είναι εντελώς συγκυριακό το 10% που βλέπουμε τώρα. Δεν γίνανε ξαφνικά 1.000.000 Έλληνες, φασίστες. Νομίζω ότι τη Χρυσή Αυγή τη χρησιμοποιεί απόλυτα το σύστημα, κάνει την δουλειά της ώστε να λύσει το μεταναστευτικό. Όταν θα λυθεί το μεταναστευτικό θα τελειώσει και η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν θα έχει λόγο ύπαρξης.

Οι γκέι θέλουν να παντρεύονται γιατί θέλουν να ενσωματωθούν. Έχω γνωρίσει πολλούς ομοφυλόφιλους που είναι κανονικοί άνθρωποι. Ο γιος μου όταν ήταν μικρός με ρώτησε γιατί οι ομοφυλόφιλοι φέρονται σαν γυναίκες, γιατί κουνιούνται. Όντως είναι περίεργο. Για ποιο λόγο πρέπει να είσαι κουνιστός; Να μοιάζεις με γυναίκα; Μου αρέσει να παίζω όμως με αυτά. Το έχω φορέσει το φουστάνι μου και εγώ πριν γίνει μόδα. Μάλιστα έτσι με γνώρισε και η πεθερά μου. Το τιμούσα το φουστάνι που φορούσα. Ε βέβαια, τι να τιμήσεις; Τα παντελόνια; Το φουστάνι πρέπει να το τιμήσεις, ναι.

Η παράσταση στο «Troika Club» όλη είναι φιλοπαπανδρεϊκή και μάλιστα της Μαργαρίτας Παπανδρέου γιατί είμαι παιδί του λουλουδιού κι εγώ, όπως ο Γιώργος. Ήμουν παλιός χίπης. Εντάξει είναι συγκινητικό διότι είναι το γένος Μινέικο όλη αυτή η οικογένεια, εβραϊκή. Και η δικιά μας παραγωγή φέτος είναι καθαρά εβραιοναζιστική, εξ ου και το λογότυπό μας όπου έχω μπλέξει το αστέρι του Δαβίδ με τη σβάστικα, περιγράφοντας όλη αυτή την κατάσταση. Δηλαδή ξαφνικά όλοι οι τοκογλύφοι ανά τον κόσμο μαζεύτηκαν κι αποφάσισαν να κάνουν 50 τράπεζες και με αυτές τις 50 τράπεζες έχουν κάνει μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική χούντα και μας φέρονται σαν να είμαστε ζώα. Αυτοί πώς συνασπίζονται και εμείς δεν μπορούμε; Και τι να κάνουμε τελικά; Να σηκωθούμε να φύγουμε; Και πού να πας αν φύγεις; Είμαστε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. Θα δούμε τώρα. Ψάχνουμε πάντως.

Πάντα προσπαθούμε να είμαστε προσιτοί. Δηλαδή εγώ έχω ένα modus, δηλαδή προσπαθώ, αν και είναι δύσκολο γιατί στη δουλειά προκύπτουν πολλές ανάγκες και πολλά έξοδα, προσπαθώ λοιπόν να έχω πάντα τιμές μπουρδέλου. Δηλαδή όσα θες να πας να γαμήσεις, τα ίδια να θες και για να έρθεις σε μας να διασκεδάσεις. Πάντα προσπαθώ εκεί, σε αυτό το επίπεδο. Κι εγώ έχω πέσει. 15€ με ποτό.

Info: Πρεμιέρα: 22 Φεβρουαρίου 2013
Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 22:30
Troika Club, Πειραιώς 178. 15€ Μπαρ, 140€ Τιμή Φιάλης.
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 3413550-552 και www.op178.gr

Πηγή: tospirto.net