Εφημερίδα Φιλελεύθερος (Κυπριακή), 31 Οκτωβρίου 2006

Μαινόμενοι κατά Πανούση

Συνθήματα πάνω στην αφίσα του Τζίμη Πανούση

Ο Τζίμης Πανούσης, που πρόσφατα ήταν και στην Κύπρο για πρώτη φορά, προκάλεσε αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη, με μια αφίσα αυτή τη φορά και όχι, ως συνήθως, με τους στίχους του. Εξεμάνησαν εναντίον του χριστιανικοί σύλλογοι με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αλλά και η επίσημη Εκκλησία. «Όταν είναι κάτι που ειρωνεύεται τα ιερά και τα όσια είναι καταδικαστέο», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Στη διαφημιστική αφίσα ο Τζίμης Πανούσης εμφανίζεται ντυμένος με ράσα, στο λαιμό του κρέμεται μενταγιόν, όπου απεικονίζεται η Παναγία με τη μορφή πτηνού, ενώ γύρω από το κεφάλι του υπάρχει φωτοστέφανο.

Προκαλεί και πάλιν ο Τζίμης Πανούσης

ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μελών χριστιανικών οργανώσεων αλλά και της επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος προκάλεσε διαφημιστική αφίσα για το πρόγραμμα του Τζίμη Πανούση, το οποίο ο καλλιτέχνης παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη. «Όταν είναι κάτι που ειρωνεύεται τα ιερά και τα όσια είναι καταδικαστέο», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος. Μέλη χριστιανικών οργανώσεων θέλησαν -όπως είπαν- να εκφράσουν τον «αποτροπιασμό» τους για τις θρησκευτικές αναφορές του καλλιτέχνη στο πρόγραμμά του, καθώς και για τη διαφημιστική αφίσα, που έχει αναρτηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, μέσω της οποίας -όπως υποστηρίζουν- «προσβάλλεται το σύμβολο της ελληνικής πίστης».

Στη διαφημιστική αφίσα, ο Τζίμης Πανούσης εμφανίζεται ντυμένος με ράσα, στο λαιμό του κρέμεται μενταγιόν, όπου απεικονίζεται η Παναγία με τη μορφή κότας, ενώ γύρω από το κεφάλι του υπάρχει φωτοστέφανο. Στο ζήτημα αναφέρθηκε, την Κυριακή, ο αρχιεπίσκοπος, λέγοντας: «Όταν είναι κάτι που ειρωνεύεται τα ιερά και τα όσια αυτό είναι καταδικαστέο».