Τζίμης Πανούσης

the dark site of the mood

Αναφορές στον Ριζοσπάστη 1996-1997


08-11-1997 Ριζοσπάστης Σελίδα 22

Αύριο Κυριακή στις 7.30 μ.μ. στο κλειστό Γυμναστήριο Δάφνης, διοργανώνεται συναυλία αλληλεγγύης στον Γ. Μπαλάφα. Συμμετέχουν οι: Τζίμης Πανούσης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σπυριδούλα, "Υπόγεια Ρεύματα", "Συνήθεις Υποπτοι".
Στη συναυλία καλούν το ΕΚΑ, η ΟΛΜΕ, η ΟΤΟΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Δημοτικό Συμβούλιο Δάφνης και άλλοι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς.08-07-1997 Ριζοσπάστης Σελίδα 27

Ρίτσος στην Αιξωνή


Στον Γιάννη Ρίτσο είναι αφιερωμένη η αποψινή βραδιά (9μμ) "Στη Γειτονιά του Φεγγαριού", στο γλυπτό θέατρο "Αιξωνή", στη Γλυφάδα. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι Αλκίνοος Ιωαννίδης και Τζίμης Πανούσης θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τον "Επιτάφιο" και τη "Ρωμιοσύνη", ενώ στο δεύτερο μέρος οι Ελένη Τσαλιγοπούλου και Ορφέας Περίδης θα τραγουδήσουν τα "18 Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας". Θα τους συνοδεύσει η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης".
28-06-1997 Ριζοσπάστης Σελίδα 23

Στη "γειτονιά" των ποιητών


Ο Τζ. Πανούσης με "Ρωμιοσύνη", ο Αλ. Ιωαννίδης με "Επιτάφιο", οι Δ. Τσακνής, Λ. Μαχαιρίτσας και Δ. Ζερβουδάκης με "Της Εξορίας", ο Β. Γερμανός με τους "Χαιρετισμούς", η Σ. Λεονάρδου με τις "Ωδές". Είναι ορισμένες από τις μουσικές στιγμές, που θα συμβούν "Στη Γειτονιά του Φεγγαριού", στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο γλυπτό θέατρο της Αιξωνής, ο δήμος Γλυφάδας. Οι εκδηλώσεις (7-13/7), είναι αφιερωμένες στους ποιητές: Αγγελο Σικελιανό, Γιώργο Σεφέρη (7/7), Γιάννη Ρίτσο (8/7), Μανόλη Αναγνωστάκη, Τάσο Λειβαδίτη (9/7), Νίκο Γκάτσο (10/7), Ανδρέα Κάλβο, Δημήτρη Χριστόδουλου, Μάνο Ελευθερίου, Γιάννη Θεοδωράκη (11/7), Νίκο Καββαδία, Κωνσταντίνο Καβάφη (12/7) και Οδυσσέα Ελύτη (13/7). Ο λόγος τους, θ' ακουστεί μέσα από τραγούδια των συνθετών Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Θάνου Μικρούτσικου. Στις εκδηλώσεις θα γίνεται και ιδιαίτερη αναφορά στο έργο κάθε ποιητή.
22-05-1996 Ριζοσπάστης Σελίδα 28

Συναυλία για τους Μπαλάφα - Χαμντάν


Συγκέντρωση - συναυλία για την απελευθέρωση του Γιώργου Μπαλάφα και του Παλαιστίνιου αγωνιστή Μοχάμεντ Χαμντάν διοργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης αύριο Πέμπτη στις 5 μμ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Γιώργος Παϊτέρης, Τζίμης Πανούσης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Βούλα Σαββίδου και τα συγκροτήματα Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Σπυριδούλα, The don't.