Ελευθεροτυπία, 03/07/1984
Πανηγύρι με τα όλα του!
ΚΑΙ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΜΙΚΗ
ΗΤΑΝ ένα πανηγύρι με τα όλα του χθες βράδυ στο γήπεδο του Απόλλωνα που γέμισε ασφυκτικά (εξέδρα και χόρτο με πάνω από 16 χιλιάδες κόσμο).
Με κυρίαρχο το λαϊκό τρα γούδι ιδίως το ανατολίτικο και «νταλκαδιάρικο» και με το τσιτφετέλι αδιαφιλονίκητο άρχοντα του γηπέδου.
Η νεολαία - γιατί αυτή είχε πλημμυρίσει το γήπεδο - τραγούδησε και χόρεψε με την ψυχή της σ’ αυτό το μαμούθ πρόγραμμα που κράτησε σχεδόν 4 ώρες.
Στην αρχή προηγήθηκε ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας ενός τέταρτου όπου παίξαν για «πλάκα» οι συνεργάτες του περιοδικού «Ντέφι», που οργάνωσε τη χθεσινή συναυλία.
Στη συνέχεια έγινε μια ακροβατική επίδειξη τραμπολίνου από τους Σοβιετικούς αθλητές αδελφούς Σφίριντώφ.
Επειτα χαιρέτησε ο εκ των συνιδιοκτητών το περιοδικού «Ντέφι» Στέλιος Ελληνιάδης και είπε μεταξύ των άλλων ότι: «δεν υπάρχει τουρκογύφτικο τραγούδι, αλλά τραγούδι φτιαγμένο απ’ το λαό για το λαό. Το «Ντέφι» χαιρετάει το λαϊκό τραγούδι και καταγγέλλει τον Μίκη Θεόδωράκη ως συκοφάντη του ελληνικού τραγουδιού. Το λαϊκό τραγούδι δεν χρωστάει τίποτα στον Μίκη θεοδωράκη αλλά αντίθετα ο ίδιος χρωστάει πολλά σ' αυτό και το «Ντέφι» τον καλεί σε δημόσια συζήτηση όπου και όποτε αυτός θελήσει. Αλλά δεν θα θελήσει γιατί δεν τον συμφέρει».

Το πρόγραμμα άνοιξαν οι «Μουσικές Ταξιαρχίες» με τον εκκεντρικό τραγουδιστή τους Τζίμη Πανούση - που είπαν τα... «δικά τους» τραγούδια διανθισμένα με αρκετές.... «τολμηρές παραινέσεις».
Τον ακολούθησε ο Βαγγέλης Γερμανός και στη συνέχεια ο Νίκος Παπάζογλου με το συγκρότημά του «Ταχεία Θεσσαλονίκης» που άναψε τις πρώτες εστίες τσίφτετελιών με τα τραγούδια του.
Η Γλυκερία με τη σειρά της ξεσήκωσε τον κόσμο και έκλεψε «την παράσταση» με τα σμυρνέικα και ανατολίτικα τραγούδια της.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το ίδιο πάθος με τον Δημήτρη Κοντογιάννη και τη λαϊκή ορχήστρα Αθηνών, τον Αντώνη Ρεπάνη, την Αρετή Κυπραίου, τον Ακη Βελή και τη Λαϊκή Κομπανία απ’ την Πάτρα. Το πρόγραμμα τελείωσε με δημοτικά τραγούδια που ερμήνευσαν οι Γιάννης Κωνσταντίνου, Άννα Τσαχάλου και έπαιξαν οι Γ. Βασιλόπουλος κλαρίνο και Θ. Χάρος βιολί.
Γ.Ε.Β.