Περιοδικό ΜΕΤΡΟ, τεύχος 84, Νοέμβριος 2002

20 απαντήσεις χωρίς ερώτηση

1. Θέλω να μεταφέρω στους αναγνώστες του υπόγειου μέσου αγγελία εβραϊκής εφημε­ρίδας που κυκλοφορεί για ξεκάρφωμα στην Ελλάδα... «Ζητούνται παλιννοστού­ντες παλαιστίνιοι παλαιστές» για να υπο­δυθούν Εβραίους σε ντοκιμαντέρ με θέμα το ολοκαύτωμα.
2. Θα κάνω ταινία με τίτλο «Πρώτο Βραβείο Στο Φεστιβάλ Των Κανών». Λίγα λόγια για το έργο. Ο δημιουργός καταπίνει ψηφια­κή μικροκάμερα και παρακολουθούμε τη διαδρομή της... Ουρανίσκος, οισοφάγος, παχύ έντερο, λεπτό έντερο, ελεύθερη πτώ­ση στη λεκάνη. Μήνυμα οικολογικό. Πρά­σινα άλογα. Γιατί; Διότι υπάρχουν και γκέι ραπανάκια που πρέπει να εκφραστούν.
3. Γυναίκες καυλωμένες ποτέ νικημένες.
4. Δεν έχουν συλλάβει ακόμα την Αλήθεια γιατί παίρνει αντισυλληπτικά.
5. Η Ρεάλ στο Μπερναμπέου και εμείς στην κοι­λιά του Μπέου. Είμαστε όλοι καλλιτέχνες (τηρουμένων των αναλογιών). Μερικοί στην πορεία αποδεικνύονται αχάριστοι. Μόλις φάνηκαν τα πρώτα ίχνη κυτταρίτι­δας στα ατέλειωτα πόδια της Σκλεναρίκο­βα, ο περφεξιονιστής-καλιδωνιστής Κα­ρεμπέ τής έδωσε τα πασούμια στο χέρι.
6. Από το πληγωμένο χέρι του Ξηρού μέχρι το βρόμικο χέρι του Καρατζαφέρη, βου­τηγμένοι μέχρι το λαιμό στους εμετούς του συστήματος που ακυρώνει όλες τις ε­ξεγέρσεις… φτου και από την αρχή στην αφετηρία να αποδείξουμε ότι δεν είμα­στε γουρούνια.
7 .Η πυροσβεστική αριστερά της προόδου και της απονεύρωσης έχει φούριες για την έ­ναρξη της τηλεοπτικής σεζόν. Μαζί με την πρωτοπόρα Genova.2002gr (την ο­ποία έχει αλώσει η ΚΝΕ) θα επιτεθούν ε­νωμένοι στα τηλεπαιχνίδια. Όπως οι φε­μινίστριες έξω από τα καλλιστεία. Ένας είναι ο εχθρός, ο ΤΙΒΙΡΕΑΛΙΣΜΟΣ.
8. Η πάλη των πράξεων συνεχίζεται. Η αφαί­ρεση προηγείται σταθερά.
9. Πόσες πισίνες, άραγε, είναι ικανές και α­ναγκαίες να σταματήσουν τους προύχο­ντες στην τσουλήθρα του ξεπεσμού; Όσα κάμπριο εξαργυρώνουν τον μακάμπριο νεποτισμό μου.
10. Βαρέθηκα, μανούλα μου, τα ίδια και τα ίδια, να ψάχνω την αγάπη σου σαν γλάρος στα σκουπίδια.
11. Στον αγώνα ενωμένοι και ας μη λήψει κανίς. Ενώ ντόμπερμαν, μπουλντόγκ και αδέσποτα μπορούν να την κάνουν σιωπηλά.
12. Δεν είναι οι γιατροί μόνο, είμαστε και εμείς οι καλλιτέχνες με όρκο αντίστοιχο του Ιπποκράτη. Για μας είναι όρκος του Απόλλωνα, άγραφος και τηλεγραφικός: όποιος παίρνει λεφτά από το κράτος ­μπορντέλο είναι επίορκος.
13. Το πουλί της χούντας, ο φοίνικας φλα­μπέ, έχει αντικαταστήσει το λογότυπο όλων των καναλιών στην πάνω αριστε­ρά γωνιά της οθόνης. Πατρίς, θρη­σκεία, τηλεόραση.
14. Η τρομοκρατία είναι σύνθετη λέξη, από τον τρόμο και το κράτος. Σύμφωνα με τον Ησίοδο, η αδελφή του Κράτους είναι η Βία. Και οι δυο είναι παιδιά της Νύχτας.
15. Η βία είναι το θηλυκό του βίου. Το ου­δέτερο είναι το βιος.
16. Παράλληλα με τη μαρξιστική ανάλυση, πίνοντας συμβολικά γουλίτσες από τον κυκεώνα των Ελευσινίων Μυστηρίων, η διονυσιακή μεταφυσική της απελευθέ­ρωσης των σωμάτων σκεπάζεται ασφυ­κτικά από την ορθόδοξη μπούρκα, αλλά επιβιώνει σε σοσιαλιστικό κώμα, διασω­ληνωμένη με τα ιερά χώμα...
17. Το μέγεθος της αλαζονείας της υπερδύνα­μης είναι αντιστρόφως ανάλογο με το μέ­γεθος του πέους του πλανητάρχη. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η μικροφαλία προκαλεί ακατάσχετη μισαλλοδοξία.
18. Το γαριδάκι που έχεις ανάμεσα στα πό­δια σε καθηλώνει στην απληστία και το ναρκισσισμό. Είσαι ο πρώτος, είσαι ο μό­νος, είσαι ο καλύτερος. Δεν πετάγεσαι στη γωνία να δεις αν έρχομαι.
19. Αν δεν είναι πολιτικά τα εγκλήματα της 17Ν, τότε θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως τροχαίο ατύχημα και η δολοφονία του Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.
20. Το τρίκυκλο του Κοτζαμάνη
Το έχει αγοράσει ο Αρμάνι.
Και τον μπερέ του Τσε Γκεβάρα
Εις εκ των αδελφών Τσαβάρα.