Περιοδικό Μετρό, τεύχος 4, Απρίλιος 2015, σελίδες 110-111

Κέλτικο Ωροσκόπιο

ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΓΑΜΩ ΚΟΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...

Σημύδα (24/12 - 20/1)

Το πρώτο δέντρο πον βγάζει φύλλα το χειμώνα. Ενεργειακός φορτιστής των μπαταριών των συνανθρώπων που. Ρομφαιοκράτης της κάθαρσης. Με ανορθόγραφη ετυμολογική ταρζανιά η τελευταία νότα του χρυσοχέρη βασιληά. (Σι-Μϋδας). Αγαπημένο σου ζώο το ελάφι (η αφή των περιβόητων ΕΛ). Πλανήτης σου ο Ήλιος, διαθλασμένος στο Λευκό Κρύσταλλο, που είναι το πετράδι σου. Σου αρέσει να μεταμορφώνεσαι, πολλές φορές όμως το παρακάνεις και γίνεσαι λιοντάρι του χαμού.

Σορβιά (21/1 - 17/2)

Γαλάζια χάντρα για το κακό το μάτι, σε φυτό. Είσαι περιφερόμενο αντίδοτο, ζωντανή ασπίδα για βασκανομούνες σμικτοφρύδες! Το ζώο σου είναι ο γερανός. Η έντονη μυστικοπάθειά σου σε κάνει ανυπεράσπιστο πελατάκι των τηλεπωλητών βιβλικής μαστούρας. Μπόλικη έμπνεύση και φαντασία σου προσφέρει ο Δράκος και το πετράδι σου είναι ο Χρυσόλιθος, γνωστός από την αρχαιότητα ως τελματοφύλακας του καλού. Πλανήτης σου ο Ουρανός, που αποφεύγεις να τον βλέπεις, κλεισμένος στο σπίτι σου (φανατικός cοcοοnistas).

Φλαμουριά (18/2 - 17/3)

Τριτοφεγγαρίτης με σοβαρές πιθανότητες εισαγωγής σε μελλοντική επετηρίδα αγιοποίησης, ομοζώδιος με τον Γέροντα Παϊσιο, που από κύπριος μάγος αφορισμένος από την εκκλησία, έφτασε στις μέρες μας να σηκώνει το Άγιο Δισκοπότηρο. Φευγάτος, ονειροπόλος, καλλιτέχνης αλλά και μοναχικός. Το ζώο σου είναι η φώκια Μονάχούς - Μονάχους, είδος προς εξαφάνιση. Το αντιφοβικό Κοράλλι το πέτρωμά σου και α Ποσειδώνας ο πλανήτης σου. Αιδοιόμορφη η τρίαινα του Ποσειδώνα σου! Τρεις ύαινες στην απόληξη τον φαλλικού κονταριού. Μάζευε κι ας είν' και γόπες (ή ο καλος ο κόλπος όλα τα αντέχει...).

Σκλήθρα 18/3 -14/4)

'Εχεις έμφυτο τάιμινγκ στη διαχείριση του ελεύθερού χρόνου. Δεν φοβάσαι τη δουλειά γιατι ξέρεις να γλεντάς τη ζωή σου. Επίσης, δεν φοβάσαι το νερό, είσαι αδιάβροχος και πραγματιστής. Άσε που πιάνουν και οι κατάρες σου. Το ζώο σου είναι η Αρκούδα και το Ρουμπίνι το πέτρωμά σου. Σου αρέσουν τα ταξίδια ζωής και όχι τα fast traveling, που είναι ο παράδεισος των ηλιθίων. Πλανήτης σου ο θεός τον πολέμου, δηλαδή το alter ego της Ήρας (τον Αρη ανάποδα τον διαβάζεις Ήρα). Η κερατωμένη, γκρινιάρα και επικίνδυνη σύζυγος του Δία, η μάνα του όχλού.

Ιτιά (15/4 - 12/5)

Δύο αβγά (άγνωστης εθνικότητας, καμία σχέση με τα τρία τούρκικα) κρυμμένα στα κλαδιά της λουλουδιασμένης Ιτιάς σκάσανε εκκωφαντικά, και από αυτή τη μεγάλη έκρηξη δημιουργήθηκε το σύμπαν. (BIG ΒΑΝD, η μεγάλη ορχήστρα τον κόσμου). Αν και έχεις μνήμη ελέφαντα, το αγαπημένού σου ζώο είναι η Οχιά. Τις μαγικές ιδιότητες του φεγγαριού τις παίζεις στα δάχτύλα και κυρίως στη γλώσσα του αγαπημένου σου ερπετού. Σεληνιασμένος με την ευρύτερη σημασία της λέξης, πλανήτης σου η Σελήνη και πέτρωμά σου η Φεγγαρόπετρα (το 70% της ύπαρξής σου, το νερουλό, είναι μόνιμα σε τρικυμία, όπως τα τρελά νερά της Χαλκίδας).

Λευκαγκαθιά (13/5 - 9/6)

Συντηρητικό άτομο παραδομένο ψυχή και σώμα στην παράδοση. Σιχαίνεσαι, και πολύ καλά κάνεις, τον πολιτικό γάμο, τα πολιτικά βαφτίσια, τις πολιτικές κηδείες και τον πολιτικό γενικότερα. Δεν είναι τυχαίο που γύρω απ' τις εκκλησίες φυτεύουνε λευκαγκαθιές. Το ζώο σου είναι η Μέλισσα και θαυμάζεις την ιεραρχία και την κοινωνική ζωή στην κυψέλη. Το Τοπάζι είναι το πετράδι σον, στο χρώμα του Ήλιου που δύει, και ο πλανήτης σου ο Βουλκάν, ο πλανήτης-φάντασμα.

Βελανιδιά (10/6 - 7/7)

Είσαι φτιαγμένος για να διώχνεις το κακό. Από τότε που καταργήθηκαν οι ξύλινες εξώπορτες από βελανιδιά, το κακό μπαινοβγαίνει στα σπίτια μας. Η επέλαση του αλουμινίου (η μήνη του άλλου) έγινε αιτία να συγκατοικούμε με τα δαιμόνια. Σταμάτα το κάπνισμα! Πες όχι στον διάβολο που σε Θέλει να βγάζεις καπνούς απ' το στόμα, όπως ο Βενιζεβούλης! Διώξε από πάνω σου τα κινητά τηλέφωνα, τους ρουφιάνους της αστυνομίας. Με ίντερνετ και κινητό έχεις διάτρητο Εγώ. Η Ενυδρίδα είναι το ζώο σου και το Διαμάντι το πετράδι σου. Ο Δίας που διαιρεί και ο Ζευς που ενώνει ο πλανήτης σου.

Πουρνάρι (8/7 - 4/8)

Αειθαλής, με καρποφορία ακόμα και στις δύσκολες εποχές του χειμώνα, είσαι φτιαγμένος για επικίνδυνες αποστολές. Το ζώο σου είναι η Γάτα. Είσαι ευπροσάρμοστος, αλλά με τους όρούς σου. Οι φεϊσμπουκάδες θα σε χαρακτήριζαν με τη φράση «δεν υπάρχει το άτομο!», όπως δεν υπάρχει και το δεύτερο αγαπημένο σου ζώο, ο μυθικός Μονόκερως. Ο πλανήτης σου είναι η Γη, αλλά εσύ σπάνια προσγειώνεσαι. Ενα πετράδι από την Ινδία σού ταιριάζει ζωδιακά, ο Κόκκινος Σάρδιος.

Φουντουκιά (5/8 - 1/9)

Δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, είσαι τεμπελάκος και βαριέσαι το διάβασμα. Αποφεύγεις τις ευθύνες και προτιμάς να διδάσκεις πράγματα, παρά να τα κάνεις. Φοβάσαι να έρθεις αντιμέτωπος με τις εσωτερικές σου ανησυχίες. Το ζώο που σε χαρακτηρίζει είναι ο Σολομός και ο αγαπημένος σον ποιητής το ίδιο. Οι σεξουαλικές σου αποκλίσεις, το μπανιστήρι και το ακουστηράκι. Εκπροσώπους του ζωδίου της Φουντουκιάς θα τούς βρεις σε μεσοτοιχίες ξενοδοχείων με ένα ποτήρι κολλημένο στον τοίχο και στο αυτί τους. Το πετράδι σου είναι ο Αμέθυστος και ο πλανήτης σου ο Ερμής, ο προστάτης των κλεπτών και πολλάκις τοιχογραφημένος ως αιδοιοφόρος.

Βάτος /ΆΑμπελος (2/9 - 29/9)

Ο χαμένος λαγός στο γνωστό παραμύθι με νικητή την μεθοδική χελώνα. Πρέπει να χαμηλώσεις ταχύτητα και να κουλάρεις, αλλιώς η εξουσιομανία σον θα σε καταστρέψει. Το ζώο σου είναι ο Κύκνος και το τραγούδι σου, ένα και κακό, το τελευταίο! Το πετράδι σου είναι το Σμαράγδι, το σύμβολο της ευημερίας.Τα σμαράγδια τα αγαπούσανε και οι Φαραώ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο κάθε αμπελοφιλόσοφος μπορεί να γίνει παγκόσμιος δυνάστης. Ευτυχώς, ο πλανήτης σου, η Αφροδίτη, σε προστατεύει με το αόρατο στραπονάκι της.

Κισσός (30/9 - 27/10)

Φυτρώνεις παντού και πνίγεις τούς γύρω σου. Σύμβολο του θανάτου και της αναγέννησης ταυτόχρονα. Δεν κωλώνεις σαν χαρακτήρας, πέφτεις και ξανασηκώνεσαι γρήγορα. Είσαι μασκοφόρος εκδικητής και δεν συγχωρείς εύκολα. Η Χήνα είναι το ζώο σου, πολύ καλός στην άμυνα και πιστός στις σχέσεις σου. Κρύβεις μέσα σου μια πεταλουδίτσα, λατρεύεις το εφήμερο και σε κουράζουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια. Το πετράδι σου είναι το Οπάλιο σε όλα τα χρώματα του ουράνιού τόξου και ο πλανήτης σου το Φεγγάρι (Το φέγγος του Άρη, του πολεμιστή).

Καλαμιά (28/10 - 24/11)

Το καλάμι παλαιά το χρησιμοποιούσαμε για να φτιάχνουμε πένες γραφής και φλογέρες μουσικής. Τώρα, μόνο το καβαλάμε. Κυριαρχεί η βαρβαρότητα στον πλανήτη, η κερδολαγνεία και η απληστία των πλούσίων. Δεν είναι λύση οι εμμονές και η αυτοκαταστροφικότητά σου. Η αγοραφοβική Κουκουβάγια είναι το ζώο σου. Θέλει λίγο συμμάζεμα η φαντασία σου. Το πετράδι σου είναι ο ημιπολύτιμος Ίασπις και ο κυρίαρχος πλανήτης σου ο Πλούτωνας, ο σκοτεινός και θανατολάγνος Πλούτωνας, που είναι και το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή Πλούταρχου.

Κουφοξυλιά (25/11 - 23/12)

«Κουφοξυλιά καμένη, ζωή Χαμένη» λέγανε οι σοφοί συνάδελφοι Δρυίδες. Αν φυτρώσει κοντά στο σπίτι σου ξεσυρίζωσέ την, γιατί αν καεί ο κουφοξνλάκιας ο Αλέξης, θα καούμε μαζί του κι εμείς! Για πρώτη φορά αριστερά και όπως όλοι γνωρίζουμε η πρώτη φορά πονάει πολύ! Το Μαύρο Διαμάντι είναι το πετράδι σου και ο πλανήτης σου είναι ο Κρόνος. Αυτός που τρώει τα παιδιά του, αφαιρώντας την Κάπα-καπότα και βάζοντας το άγνωστο Χι επί κεφαλής (χρόνος). Το Κοράκι είναι το ζώο σου. Τα μαύρα κοράκια με τα γαμψά νύχια πέφτουνε πάνω στην εργατιά, την ανασκολοπίζούνε και μετά δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της, που σηκώνονται και την βαράνε κατακέφαλα.