Περιοδικό Μετρό τεύχος 102, Μάιος 2004, σελίδα 20, στήλη Σοφά Λόγια

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ

«Σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, όλο και πιο πολύ μοιάζεις με τον εαυτό σου...
Σε λίγο δεν θα σ' αναγνωρίζει κανένας!»

Made by Jimakos

Ο Τζίμης Πανούσης με φόρμα εργασίαςΕίναι δυναμόν, αγαπητέ αναγνώστη, να αρνηθούμε τη φυσιολογική χαρά της ερωτικής ποικιλίας και να αφεθούμε στην αρρώστια της μονογαμίας, με αντάλλαγμα τη σπιτική απλήρωτη εργασία; Ο έρωτας, όπως εύστοχα παρατηρεί ο συνάδελφος Κοσμάς ο Αιτωλός, είναι η ψευδαίσθηση ότι η γυναίκα σου διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες. Είμαι κατηγορηματικός: ο τόπος χρειάζεται ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Δεν γίνεται πλέον να βολοδέρνουμε από τους γκέι καβαφισμούς στους ελιτισμούς του Ελύτη. Ας περάσουμε στα παγκόσμια παιδιά μας (τα εγγονάκια του Εγγονόπουλου), που τα δάχτυλά τους βγάλανε ποντίκια, συνδιαλέγονται στα πέρατα της οικουμένης και σκέφτονται ψηφιακά με γιαπωνέζικο ήθος manga, με μοβ μαλλιά και κόκκινα μάτια. Εξαιτίας μιας εκ γενετής αλλεργίας, σιχαίνομαι τις κάμπιες, τις γιορτές και τις επετείους. Κάτι ζμπρώχνει να στολίζω αρνί τα Χριστούγεννα και να σουβλίζω δέντρο το Πάσχα. Να ξεχωρίζω απ' το κοπάδι, χωρίς να το φτύνω αγενώς, για να μπορώ να επιστρέφω όταν αγριεύουν οι λύκοι στο αφιλόξενο αλλά γιομάτο προκλητικές εμπειρίες δάσος. Υπάρχει ατύπως μια ελεύθερη ζώνη, όξω από το μαντρί, για να παρκάρουν οι καλλιτέχνες, οι ποιητές και οι υπόλοιποι επιδειξίες ερεθισμένων συναισθημάτων. Το βίτσιο της γλώσσας να βγαίνει έξω απ' τα δόντια είναι χειρότερο απ' το βίτσιο της κλώσσας που κάθεται στ' αυγά της, διότι η κότα θα βγάλει κοτοπουλάκια ενώ η γλώσσα τσακιστίρια κοκκάλων. Οι αρρώστιες της γλώσσας (οι λέξεις, οι προτάσεις, οι χρησμοί, τα κομπλιμέντα, τα βρομόλογα, οι ερωτικοί αναστεναγμοί) είναι οι παρενέργειες που οδηγούν στον πόλεμο.
Η βία είναι το θηλυκό του βίου. Η βία είναι ωραία και γουσταρίσιμη όταν τυγχάνει της αποδοχής του θύματος και όταν θύμα και θύτης αλλάζουν ρόλους και μπερδεύονται. Δυστυχώς η πλειοψηφία των μικροτσούτσουνων και των κακογαμημένων μανάδων αδυνατεί να εντάξει τη βία στο σεξουαλικό παιχνίδι και να την αποφορτίσει, με αποτέλεσμα να υποδαυλίζεται από τον κάθε ανώμαλο παπά που αφιονίζει ανίδεους και αμόρφωτους φαντάρους, τους κάνει φονιάδες και τους στέλνει στον ιερό πόλεμο. Αυτή την περίοδο (το αίμα της οποίας η σερβιέτα της Σάτιρας αδυνατεί να απορροφήσει) έχουμε έξαρση των φαινομένων ανεξέλεγκτης βίας, έχουνε μουλαρώσει παπάδες και μουλάδες και ο κροκόδειλος που κρύβουμε μέσα μας θέλει να εκφράσει τα αρχέγονα ένστικτά του. Για να πούμε και του στρατού το δίκιο, ο φαντάρος είναι σαν το σκυλί που πριν το κυνήγι το έχεις δεμένο, το βασανίζεις, το εκπαιδεύεις, το σκληραγωγείς και μετά το αμολάς να καρυδώσει το θήραμα και να στο φέρει μπροστά στα πόδια σου, που βρομάνε σαν ψόφιες γάτες, σαν την ιδεολογία σου, στριμωγμένα μέσα στις καλογυαλισμένες μπότες της Βέρμαχτ. Κακά τα ψέματα, περνάει ωραία ο φαντάρος με την αδρεναλίνη στα κόκκινα, βιάζει, αρπάζει, πληρώνεται και έχει και τη γυναικούλα του στα μετόπισθεν να τον περιμένει κι ας σιχαίνεται ο ένας τον άλλον αφόρητα. Δίδυμοι πύργοι, τετράδυμα τρένα, απέχουν μεταξύ τους 911 μέρες. Η θλιβερή συνωμοσιολογία των ψαγμένων μικροαστών της αριστεράς και της προόδου, για να δικαιολογήσουν τη δειλία τους και την άνευ φόρων παράδοση στο σύστημα, αποφασίζει και διατάζει ότι όλα τα κάνουν οι Εβραίοι και Αμερικάνοι. Οι μάρτυρες του Μοντεζούμα ανατίναξαν τα ισπανικά τρένα, παίρνοντας εκδίκηση για το αδικοχαμένο αίμα των Αζτέκων. θα κλείσω μ' ένα ζάπινγκ στα ηλιοβασιλέματα της αγοραίας εξημέρωσης:
1. Με άκρως τολμηρή εμφάνιση, με χρυσά τσόκαρα, φούστα-μπλούζα βερσάτζε και μαύρο καλσόν δικτυωτό της Big παρουσιάστηκε στη Λουκέρνη ο αξιωματούχος του ΟΗΕ Αλβάρο Ντεσότο. Με το ρίμελ να κυλάει ανεξέλεγκτο στα μάγουλά του, η Αλβάρο δήλωσε αποφασισμένη να λύσει εδώ και τώρα το Κυπριακά. Σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση, θα αποσυρθεί στην Καζαμπλάνκα για τη λύση του προσωπικού της προβλήματος.
2. «Δεν υπάρχουν γκέι μητροπολίτες, παρά μόνον γκέισες της ορθοδοξίας», δήλωσε στο περιοδικό της Μακεδονίας «Η λούγκρα του βορρά», ο εκπρόσωπος της ελληνικής καθολικής αδελφότητας «Οι Ουρσουλίνες του Αιγαίου», κύριος-κύριος Ούρσουλα Καραμολέγκος.
3. Σε απεργία πίπας κατέρχονται οι Ινδιάνοι της Αμερικής, διαπιστώνοντας ότι όσο και να την πίνουνε η ειρήνη δεν καταλαβαίνει Χριστό.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, Τζίμης Πανούσης

ΥΓ. Δόξα σοι ο Θεός, αλαλάζουν τα πράγματα.

Τέλος εγγράφου. Εξακόσιες εξήντα έξι λέξεις. Μ