Τζίμης Πανούσης

the dark site of the mood

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ

Ο Βασίλης Λέκκας στο δίσκο του «Όρθιοι» ερμήνευσε το τραγούδι Κάγκελα Παντού του Τζίμη Πανούση.

Με αφορμή αυτό απευθύνεται στον Τζίμη μέσω του tzimakos.gr

Τζίμη γεια σου.

Είμαι αυτός που λέει Βούργαροι και όχι Βούλγαροι, αλλά δε νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι απ' τη σημασία και το μεγαλείο του τραγουδιού σου. Θέλω να το δεχτείς ως μια επιπλέων χορδή που με άγγιξε το τραγούδι σου το ίδιο. Το Βούργαροι για μένα είναι ένα ιδίωμα και όχι παραλλαγή της λέξης. Εμείς οι παοκτζήδες έτσι συνηθίζουμε να λέμε στη Θεσσαλονίκη.

Το ότι παρακολουθώ τον Τζίμη τόσα χρόνια το ξέρει κι ο ίδιος. Είμαι απ' τους πρώτους που μίλησαν για τα τραγούδια και τη μουσική του. Τον γνώρισα σε μια περίοδο που συνεργάστηκε με τον Χατζιδάκι. Βέβαια τον έβλεπα σε συναυλίες και μου 'κανε μεγάλη εντύπωση που ο Χατζηδάκις με τον Τζίμη είχαν τη χαρά να συνεργαστούν. Επίσης πρέπει να σου πω ότι ήμουν απ τους πρώτους τραγουδιστές [IΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ] που τραγούδησα τα τραγούδια του σε ανύποπτο χρόνο, δηλαδή στη δεκαετία του 90 έχω ηχογραφήσεις ειδικά απ το κάγκελα παντού. Αυτό δεν το ξέρει ούτε ο Τζίμης. Μάλιστα στον δίσκο ''ΟΡΘΙΟΙ'' που έκανα ήθελα να βάλω και μια ηχογράφηση το κάγκελα live αλλά τελικά σκέφτηκα ότι έπρεπε να βάλω ένα απ τα δύο. Η το live ή το studio και επέλεξα το studio που ήταν μια τελευταία εκδοχή του κομματιού, αλλά και εκεί πάλι Βούργαροι λέω [ΓΕΛΙΑ].

Και να σας πω και μια ιστορία η οποία είχε γίνει με μένα και τον Τζίμη. Κάποτε οι δυο μας είχαμε συζητήσει να κάνουμε έναν δίσκο. Να πω τα τραγούδια του και να τα ενορχηστρώσει ο ίδιος σε μια διαφορετική μορφή. Δυστυχώς όμως μετά από λίγο καιρό ο Τζίμης είχε μια ταλαιπωρία με την υγεία του και εγώ για λόγους διακριτικούς δεν του ξαναείπα για αυτή την ιστορία και απ' τη στιγμή που μπήκα στη διαδικασία να κάνω άλλους δίσκους η επαφή μου σε ότι αφορά την ιδέα χάθηκε. Σαφώς όμως τον παρακολουθώ και τον έχω δει στις περισσότερες παραστάσεις του. Δεν έχω χάσει επεισόδια. Για να δείτε πια είναι η σχέση μου με την άποψη του Τζίμη, εγώ ζήτησα να συνεργαστούμε. Καλά κάνει που είναι επιθετικός γιατί την φάση αυτή τώρα πρέπει να μην την αφήσει στο επίπεδο της επανάληψης κάποιων απόψεων του και να τα βγάλει σαν πρόγραμμα σε μαγαζί. Πρέπει τώρα να τους δώσει μια καινούρια ώθηση διότι βλέπεις τι γίνεται δίπλα μας. Αν δε βγάλεις μια γλωσσά που κόβει σαν σπαθί δεν ικανοποιείται ούτε ο εαυτός σου.

Γεια σου Τζιμάκο. Να σαι καλά...

ο Λέκκας.

Σημ: Οι δηλώσεις έγιναν τον Απρίλη του 2006.