Τζίμης Πανούσης

the dark site of the mood


Εκτελέσεις από τρίτους


Λεπτομέρειες

1. Φυσική Ιστορία από την Ελένη Βιτάλη στο δίσκο Δρόμοι που Αγάπησα (Ακτή, 1991).

Στην εκτέλεση από την Ελένη Βιτάλη, η τραγουδίστρια παραλείπει την τελευταία στροφή.

2. Ένα Τραγούδι Για Το Χειμώνα από τους Τσοπάνα Rave στο δίσκο Τσοπάνα Rave2 (MINOS-EMI, 2000) Στην εκτέλεση από τους Τσοπάνα Rave, η εταιρία ΕΜΙ, από την οποία κυκλοφόρησε ο δίσκος, αφαίρεσε δυο στροφές (8 στίχους), αυτές που περιέχουν τις επίμαχες λογοκριμένες λέξεις.
3. Κάγκελα Παντού από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο δίσκο Εκτός Τόπου και Χρόνου (Mercury, 2000) Από ζωντανή ηχογράφηση συναυλίας.

...το "Κάγκελα παντού" του Τζίμη Πανούση αποτελεί μια πολύ πετυχημένη "αναβίωση" του τραγουδιού, και εμένα τουλάχιστον μου προκάλεσε μια ελαφρώς νοσταλγική διάθεση.
Μαρία Παπαδήμα, mic.gr

4. Κάγκελα Παντού από τον Βασίλη Λέκκα στο δίσκο Όρθιοι (Alpha Records, 2004) Στην εκτέλεση από το Βασίλη Λέκκα, ο τραγουδιστής αλλάζει το στίχο "όλο έμενανε σηκώνει" σε "μόνο εμένανε σηκώνει" και το "Βούλγαροι" σε "Βούργαροι".
5. Φασμπίντερ και ξερό ψωμί από τους Γιώργο Λιανό και Γιάννη Νικολάου στο δίσκο Fame Story 3 Album Part One (Heaven Music, 2005)
[Πρωτοκυκλοφόρησε σε cd μαζί με το περιοδικό Fame Story 3 vol.9]
Διαβάστε τη σχετική είδηση.
6. Είμαι Γυφτάκι από τον Φοίβο Δεληβοριά στο δίσκο Οι Απίθανες Περιπέτειες (Sony, 2008) Στουντιακή εκτέλεση από τον Φοίβο Δεληβοριά με δυο κιθάρες (κλασική-ακουστική) κι ένα κλαρίνο
7. Εκλογές από τους Homo Σάπιοι στο δίσκο Δε μ'αρέσει να δουλεύω (2010) Ανεξάρτητη παραγωγή. Στην εκτέλεση του τραγουδιού χρησιμοποιήθηκε και σαξόφωνο.